bannerPos

Markedsnoter: Sæsonopsving på markedet for smågrise fortsætter i Tyskland

10-12-2019 12:31

Nord-West-noteringen steg i går med 3,50 euro til 69,50 euro. Nord-West-noteringen for 8-kilos grise steg i går med 2,30 euro til 45,70 euro.

Det sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet fortsætter. Mens den tyske Nord-West notering, som altid er gældende for den foregående uge, igen stiger kraftigt med 3,50 euro i dag, er prisstigningen for de fleste andre smågrisenoteringer noget mere moderat for denne uge. Den aftagende stigningshøjde indikerer, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet – i hvert fald midlertidigt. Da udbuddet fortsat er lavt, og efterspørgslen stor, må man imidlertid heller ikke gå ud fra, at smågrisepriserne vil falde, men at det er sandsynligt, at de snart vil stabilisere sig på det nuværende prisniveau, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Regn forhindrer såning

I Frankrig giver vådt vejr fortsat landmændene grå hår i kampen om at få den sidste vinterhvede i jorden, lød det fra Jyske Bank i går.

- FranceAgrimer melder at sidste uges tilsåning kun viste en fremgang på 3%point. Dermed er blot 83% af de estimerede franske hvedearealer tilsået, mens det sædvanligvis bør være overstået på dette tidspunkt af sæsonen. Det våde vejr fortsætter også med at underminere hvedekonditionerne, der endnu en uge viste faldende tendens, skriver banken.

Begynd at overveje salg af rapsfrø, anbefaler bank

Soja lukkede fredag i minus, mens raps tog et pænt skridt opad, lyder det fra Jyske Bank.

- Mens produktionen af oliefrø strammer til, viser kinesiske data, at import af vegetabilsk olie i november steg til 1,06 mio. tons – det højeste siden 2012. Det bringer den totale import i dette kalenderår op på 8,63 mio. tons, en stigning på 56% i forhold til året før.

- Det er vores vurdering at de underliggende forhold stadig tegner positivt for rapsfrøene, men fra et risikomæssigt perspektiv anbefaler vi, at rapsproducenter begynder at overveje salg, når vi nærmer os 400 euro/ton svarende til omtrent 300 kr./hkg.

Stigning på tysk svinebørs udeblev

På det tyske slagtesvinemarked steg den officielle tyske slagtesvinenotering med 3 cent i onsdags, oplyser Danske Svineproducenter.

- På svinebørsen, som drives af den tyske interesseorganisation ISN, steg slagtesvineprisen imidlertid ikke i fredags, selvom mange markedsinteressenter regnede med det. Måske var nogle tyske markedsinteressenter lidt for optimistiske.

De danske producenter regner ikke med, at den prispositive tendens vil fortsætte, da der kommer til at mangle slagtedage i forbindelse med jul og nytår.

- Det er mere sandsynligt, at slagtesvinenoteringen vil give lidt efter i de kommende uger. På den anden side er priserne på kødmarkedet næsten eksploderet i den seneste slagteuge. Prisen for hele slagtekroppen er steget med yderligere ca. 16 cent. I forhold til det var stigningen af den tyske slagtesvinenotering på 3 cent meget moderat. Den store prisstigning på det europæiske kødmarked i de seneste par uger viser i hvert fald, at den høje efterspørgsel på eksportmarkeder endelig også trækker det europæiske prisniveau markant opad. Det burde bidrage til højere gennemsnitspriser til næste år, skriver svineproducenterne, der tilføjer:

- Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 1,50 euro til 71,00 euro (566 kr. inkl. vægtregulering).

 

Få en plan B for generationsskiftet

Et generationsskifte involverer ofte mange familiemedlemmer, og det er ikke altid, at forventningerne er stemt helt af. Her kan et strategiforløb være løsningen, så der ligger en klar plan A for generationsskiftet – og gerne en plan B også, lyder det fra rådgivningschef.

Kameraovervågning af stalde i rivende udvikling

Jysk IT har specialiseret sig indenfor kameraovervågning af stalde. Både teknologi og efterspørgsel er i rivende udvikling – også inden for andre brancher end landbruget.

Hold fast i variable lån

Den danske rente kan sandsynligvis ryge endnu længere ned, så man skal holde fast i variable lån, lyder det fra Hans Fink, cheføkonom i Velas (tidligere LMO og Centrovice) og AgroMarkets.

Sætter fokus på malkeren

Med sin Parlour Performance Analyzer sætter SAC tal på, hvad der foregår i malkegraven. Det er blevet taget godt imod på bedrifterne både i Danmark og udlandet.

Vi elsker stadig sovs og kartofler

Selv om de seneste år har budt på et utal af forskellige madtrends, er der ikke ændret ret meget i danskernes madvaner, viser en ny undersøgelse fra Arla.

Parlamentarikere vil have indført bindende naturmål

Et flertal i Europa-Parlamentet har torsdag vedtaget, at EU bør gå foran og sikre, at 30 procent af EU’s territorium består af naturområder inden 2030. Forkert vej at gå, mener Venstres Asger Christensen.

Gør afgrøderne mere robuste med bio-stimulanter

- Planterne kan i nær fremtid stimuleres på en naturlig måde til at tiltrække mikroorganismer omkring deres rødder og blade, der gør planterne sunde og stærke, lød det på denne uges Plantekongres i Herning.

Nyt bæredygtigt foderprotein

På NutriFair offentliggjorde Danish Agro og proteinvirksomheden Unibio et nyt samarbejde omkring et bæredygtigt proteinprodukt, der måske kan blive et alternativ til eksisterende proteinkilder i dansk foderproduktion.
Side 1 af 1746 (34909 artikler)Prev1234567174417451746Next