bannerPos

Markedsnoter: Sæsonopsving på markedet for smågrise fortsætter i Tyskland

10-12-2019 12:31

Nord-West-noteringen steg i går med 3,50 euro til 69,50 euro. Nord-West-noteringen for 8-kilos grise steg i går med 2,30 euro til 45,70 euro.

Det sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet fortsætter. Mens den tyske Nord-West notering, som altid er gældende for den foregående uge, igen stiger kraftigt med 3,50 euro i dag, er prisstigningen for de fleste andre smågrisenoteringer noget mere moderat for denne uge. Den aftagende stigningshøjde indikerer, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet – i hvert fald midlertidigt. Da udbuddet fortsat er lavt, og efterspørgslen stor, må man imidlertid heller ikke gå ud fra, at smågrisepriserne vil falde, men at det er sandsynligt, at de snart vil stabilisere sig på det nuværende prisniveau, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Regn forhindrer såning

I Frankrig giver vådt vejr fortsat landmændene grå hår i kampen om at få den sidste vinterhvede i jorden, lød det fra Jyske Bank i går.

- FranceAgrimer melder at sidste uges tilsåning kun viste en fremgang på 3%point. Dermed er blot 83% af de estimerede franske hvedearealer tilsået, mens det sædvanligvis bør være overstået på dette tidspunkt af sæsonen. Det våde vejr fortsætter også med at underminere hvedekonditionerne, der endnu en uge viste faldende tendens, skriver banken.

Begynd at overveje salg af rapsfrø, anbefaler bank

Soja lukkede fredag i minus, mens raps tog et pænt skridt opad, lyder det fra Jyske Bank.

- Mens produktionen af oliefrø strammer til, viser kinesiske data, at import af vegetabilsk olie i november steg til 1,06 mio. tons – det højeste siden 2012. Det bringer den totale import i dette kalenderår op på 8,63 mio. tons, en stigning på 56% i forhold til året før.

- Det er vores vurdering at de underliggende forhold stadig tegner positivt for rapsfrøene, men fra et risikomæssigt perspektiv anbefaler vi, at rapsproducenter begynder at overveje salg, når vi nærmer os 400 euro/ton svarende til omtrent 300 kr./hkg.

Stigning på tysk svinebørs udeblev

På det tyske slagtesvinemarked steg den officielle tyske slagtesvinenotering med 3 cent i onsdags, oplyser Danske Svineproducenter.

- På svinebørsen, som drives af den tyske interesseorganisation ISN, steg slagtesvineprisen imidlertid ikke i fredags, selvom mange markedsinteressenter regnede med det. Måske var nogle tyske markedsinteressenter lidt for optimistiske.

De danske producenter regner ikke med, at den prispositive tendens vil fortsætte, da der kommer til at mangle slagtedage i forbindelse med jul og nytår.

- Det er mere sandsynligt, at slagtesvinenoteringen vil give lidt efter i de kommende uger. På den anden side er priserne på kødmarkedet næsten eksploderet i den seneste slagteuge. Prisen for hele slagtekroppen er steget med yderligere ca. 16 cent. I forhold til det var stigningen af den tyske slagtesvinenotering på 3 cent meget moderat. Den store prisstigning på det europæiske kødmarked i de seneste par uger viser i hvert fald, at den høje efterspørgsel på eksportmarkeder endelig også trækker det europæiske prisniveau markant opad. Det burde bidrage til højere gennemsnitspriser til næste år, skriver svineproducenterne, der tilføjer:

- Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 1,50 euro til 71,00 euro (566 kr. inkl. vægtregulering).

 

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next