Stort prisdyk på ryggen af store stigninger

Palmeolie er steget voldsomt i pris siden efteråret. Coronavirus har påvirket markedet, der senest har været presset.

Palmeolie stjal de helt store overskrifter på afgrødemarkederne med et fald på intet mindre end 10 procent tirsdag. Det var det største daglige fald i 11 år.

- Efter en lukkedag i Malaysia i mandags, så havde investorerne haft rigeligt med tid til at kigge på deres lange palmeoliepositioner, og det udmundede i et panikagtigt udsalg, da børsen åbnede igen natten til tirsdag, skriver Jyske Markets.

Ud over frygten for, at coronavirus får negative konsekvenser for efterspørgslen efter palmeolie, så skal faldet også ses i lyset af, at råolien var faldet med fem procent siden den malaysiske børs lukkede i fredags.

En faldende oliepris er alt andet lige negativt for palmeolien, pointere Jyske Markets. Og da der samtidig florerede rygter i markedet om, at Indien vil nedsætte importafgiften på palmeolie med 5 procent, mens andre bløde råvarer sættes ned med 10 procent, så var det mere end et tyndt asiatisk nytårsmarked kunne absorbere.

Prisen er nu faldet med 10 procent fra toppen i midten af januar, men med til historien hører også, at prisen stadigvæk er oppe med 20 procent i forhold til oktober 2019, pointeres det.

Læs også