bannerPos

Svinenoteringen er uændret

Danish Crowns svinenotering er fortsat 13,70 kr. pr. kg i næste uge. Arkivfoto
02-04-2020 14:11

Svinenoteringen står stille på 13,70 kr. pr. kg.

- Der sker nærmest dagligt noget uventet, lyder det fra Danish Crown i en markedsberetning om situationen lige nu. Selskabet understreger dog, at »vi står relativt godt både i forhold til ordrebeholdning og produktion«.

Det gør os i stand til at navigere med meget kort varsel, og det betyder meget for kunderne i det nuværende marked, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

I næste uge holder Danish Crown svinenoteringen uændret på 13,70 kroner. 

- Fokus på det europæiske marked for fersk grisekød ligger fortsat på at sikre forsyningen af fødevarer. Det forløber efter omstændighederne godt, men selvfølgelig ikke uden bump på vejen, lyder det i markedsberetningen. 

Er et godt sted

- Priserne er overordnet set stabile. Udbuddet af hele forender og skinker er lidt større end vanligt, fordi flere aktører i markedet ikke kan opretholde den normale udbeningskapacitet. Det skaber til gengæld et lidt bedre marked for nakker, bove og skinkemuskler, så samlet set er det status quo.

- Vi er i mine øjne et godt sted lige nu. Vi har en god efterspørgsel fra Japan, og samtidig er eksporten til Kina og resten af Asien stabil. Det gør os i stand til at navigere i det europæiske marked, hvor det lige nu handler om at komme bedst muligt igennem den her periode i tæt samarbejde med først og fremmest vores gode faste kunder, siger Lars Albertsen. 

Danish Crown oplyser, at på grund af påsken fastsættes noteringen for uge 16 på onsdag den 8. april kl. 16.
     
 

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next