Svinepriser holder skindet på næsen

Mens de tyske afregningspriser på slagtesvin i næste uge falder med syv eurocent (52 øre), skete der ingen korrektion på den danske notering.

Også i næste uge er den officielle notering for et kilo svinekød på 14 kroner, oplyser Danish Crown. Udmeldingen kommer, efter at priserne i Tyskland ellers faldt onsdag, og dermed er priserne i Danmark og Tyskland noget nær ens. 

Spredningen af Covid-19 og de omfattende initiativer i Europa for at begrænse spredningen af Corona-virus har også skabt bølgegang i handlen med grisekød. Men der er stadig langt fra det stormvejr, som andre brancher oplever lige nu.

- Vi er fortrøstningsfulde, for helt grundlæggende skal folk stadig have noget at spise. Vi har set et stort skifte i afsætningen, fordi mens salget til foodservice, altså cafeer, restauranter og kantiner, nærmest er gået i stå, sælges der markant mere i supermarkederne. Det holder markedet i gang, og vi har en medarbejderstab, der viser en imponerende omstillingsparathed, så det er en situation, vi kan håndtere, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Ikke i panik

Han hæfter sig ved, at Danish Crown har et bredt setup med store aktiviteter indenfor forædling af kød, et stærkt IT-setup og en indkøbsafdeling, der allerede for to uger siden – i tæt samarbejde med salgsorganisationen – begyndte at indstille sig på den situation, der nu er virkelighed.

- Når jeg ser tilbage på mine over 30 år i den her branche, så har jeg flere gange oplevet, at markedet gik i panik. Der er vi slet ikke. Vi mødes hver morgen på tværs af organisationen for at sikre, at vi hele tiden er så meget på forkant som muligt. Med hensyn til priserne, så er de faldet i Europa, men der er intet, der tyder på, at bunden er ved at gå ud af markedet, siger Lars Albertsen.

Danish Crown er bevidste om, at slagterierne og produktionen i Danmark kan blive ramt af sygdom, og udenlandske medarbejdere kan vælge at tage hjem i den nuværende situation, men allerede nu bliver der arbejdet på planer, så leverancerne af fødevarer kan opretholdes.

hka

Læs også