Thises afregning uændret indtil videre

Thise Mejeri holder stand mod corona, skriver fagmediet Økologisk.

Flere mejerier sætter mælkeprisen ned og melder om stor usikkerhed på markedet, men indtil videre formår Salling-mejeriet Thise at fastholde afregningen til andelshaverne, skriver Økologisk.

Mejeriet opfyldte samtidig sit budget i første kvartal trods nedgang i både eksporten og salget til foodservice. Det skyldes blandt andet et øget detailsalg til Coop, som har fordoblet økologisalget under corona-nedlukningen af landet. 

Det er dog ikke sådan, at Thise ikke mærker coronakrisen, understreger mejeridirektør Poul Pedersen.

- Men omvæltningerne har ikke været så store, at det endnu har været nødvendigt at ændre afregningen. Det ser spændende ud, og indtil videre holder vi skansen, siger han til Økologisk. 

Usikkerhed

Han er spændt på at se, hvor april-salget lander.

- Vi kan sagtens mærke, at foodservicesalget er mere end halveret, men vores salg til cateringmarkedet fylder ikke så meget hos os som hos andre mejerier, fortsætter Poul Pedersen. Også mejeriets eksport er ramt. Eksporten bidrager normalt med cirka 30 procent af omsætningen 

 Hidtil har de ansatte i produktionen på mejeriet været opdelt i forskellige grupper og arbejdet forskudt for at undgå, at hele produktionen blev lagt ned på én gang af Covid-19., skriver Økologi, og tilføjer, at helt så stramt bliver det ikke fremover.

mip

Læs også