bannerPos

Thises afregning uændret indtil videre

Thise fastholder foreløbigt sin mælkeafregning, blandt andet på grund af et øget detailsalg til Coop, som har fordoblet økologisalget under corona-nedlukningen af landet. Det skriver Økologisk. Arkivfoto: Thise Mejeri 
24-04-2020 13:20

Thise Mejeri holder stand mod corona, skriver fagmediet Økologisk.

Flere mejerier sætter mælkeprisen ned og melder om stor usikkerhed på markedet, men indtil videre formår Salling-mejeriet Thise at fastholde afregningen til andelshaverne, skriver Økologisk.

Mejeriet opfyldte samtidig sit budget i første kvartal trods nedgang i både eksporten og salget til foodservice. Det skyldes blandt andet et øget detailsalg til Coop, som har fordoblet økologisalget under corona-nedlukningen af landet. 

Det er dog ikke sådan, at Thise ikke mærker coronakrisen, understreger mejeridirektør Poul Pedersen.

- Men omvæltningerne har ikke været så store, at det endnu har været nødvendigt at ændre afregningen. Det ser spændende ud, og indtil videre holder vi skansen, siger han til Økologisk. 

Usikkerhed

Han er spændt på at se, hvor april-salget lander.

- Vi kan sagtens mærke, at foodservicesalget er mere end halveret, men vores salg til cateringmarkedet fylder ikke så meget hos os som hos andre mejerier, fortsætter Poul Pedersen. Også mejeriets eksport er ramt. Eksporten bidrager normalt med cirka 30 procent af omsætningen 

 Hidtil har de ansatte i produktionen på mejeriet været opdelt i forskellige grupper og arbejdet forskudt for at undgå, at hele produktionen blev lagt ned på én gang af Covid-19., skriver Økologi, og tilføjer, at helt så stramt bliver det ikke fremover.

mip

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next