Markedsnoter: Uændret smågrisenotering

Nord-West noteringen er uændret 71,00 euro, mens Nord-West noteringen for 8-kilos grise er i dag ligeledes uændret 46,60 euro.

I et nyhedsbrev fra Danske Svineproducenter lyder det, at selvom den tyske slagtesvinenotering faldt igen i onsdags, er de tyske smågrisenoteringer fortsat stabile.

- Alt i alt er den tyske slagtesvinenotering nu faldet med 21 cent (1,56 kr.) i den seneste måned, men det har ikke påvirket den tyske Nord-West notering. Ifølge tyske omsættere er efterspørgslen fortsat god på smågrisemarkedet, mens udbuddet er forholdsvis lille. Derfor regner de fleste tyske markedsinteressenter med stigende smågrisepriser, når den tyske slagtesvinenotering begynder at stige igen, lyder det i analysen fra Danske Svinepoducenter.

LDM håber Arla finder »glemt konto«

Et af de gentagne spørgsmål til LDM på NutriFair var, forklarer producentforeningen i sit nyhedsbrev var , »Hvor bliver pengene af?«

Altså underforstået, hvorfor er afregningsprisen hos Arla ikke steget.

I nyhedsbrevet skriver LDM, at flere og flere har tilsyneladende hørt rygter om, at Arla Foods har sparet mere op i 2019, end der er nødvendigt for at efterbetale 7,5 øre.

- Spørgsmålet om, hvor pengene bliver af, er ganske relevant. LDM ved det ikke. Over for LDM oplyser mejeriet, at der ikke bliver sparet mere op, end hvad der er nødvendigt til efterbetaling og konsolidering, »det må mejeriet simpelthen ikke«, lyder beskeden til LDM.

- Nu kan der jo ske fejl mange steder, har vi set på det seneste.108.000 ha lavbundsjord blev til 180.000 ha - det er da en fejl, der er til at få øje på. LDM satser på, at Arla Foods finder en glemt konto med ekstra penge til efterbetalingen, selv om der naturligvis skal være fuldt styr på pengene, lyder det i nyhedsbrevet

Læs også