Yderligere pres på tyske smågrisenoteringer

Selv om noteringen for smågrise i Tyskland, den såkaldte Nord-West-notering endnu en gang er uændret, er der stor pessimisme på det tyske smågrisemarked.

Nord-West-noteringen er for 10. uge i træk uændret på 27 euro, mens noteringen for 8 kilos grise også er uændret på 17,50 euro. 
Men pessimismen, der har rod i coronasmitte og ASF, er stor på smågrisemarkedet. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar. 

Den tyske omsætterorganisation VEZG holdt både den tyske slagtesvinenotering og VEZG-smågrisenoteringen stabilt i den seneste uge, men mange markedsinteressenter synes ikke, at de tyske noteringer afspejler det faktiske prisniveau for tiden. Da udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked ikke bliver mindre, er det lige nu meget vanskeligt at afsætte smågrise. Det skyldes blandt andet, at Kina trods forhandlinger ikke vil aftage kød fra Tyskland på grund af ASF. Dermed bliver det europæiske marked oversvømmet med kød. 

Derudover kommer der prispres fra udlandet: Slagtesvinenoteringer i Spanien og Danmark faldt markant i den seneste uge, og også noteringerne i Italien, Frankrig, Belgien og Østrig gav efter. I Tyskland er der derfor bekymring for, at de tyske noteringer ikke kan holde stand i denne uge.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret på 27,00 euro. Det svarer til 238 kroner inklusiv vægtregulering.

hka

Læs også

Privat slagteri glæder sig til genåbning
Frost i Frankrig bekymrer
Strategie Grains opskriver europæisk eksport af hvede
Stigende efterspørgsel efter olie
Hvedeprisen revancherer og henter ind på rapsprisen
Agromarkets: Yderligere hvede ud af markedet