bannerPos

Leverer vandingsvand til Overgaards rodvanding

Styr på vandet. Faskiner sørger for at holde på kanterne i det privatdrevne digelag, der sørger for at vedligeholde kanaler og sikre afvanding hos Ib Hjorth på Udbyneder Østergaard.

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
03-05-2019 13:07
Drænvandet fra afvandingssystemet på de lave arealer syd for Overgaard Gods genbruges i godsets rodvandingssystem. Et privat digelag administrerer vandressourcerne i området.

Noget af jorden hos Ib Hjorth på Udbyneder Østergaard i Havndal er JB 4, en del er ringere, en del er bedre, og især er der de mere ubestemmelige siltjorde ud mod de ligeledes helt flade og plane arealer, der i sin tid blev inddæmmet af Flemming Juncher på Overgaard Gods.

- Driftslederen hos den store nabo, Morten Ravn Kjærgaard, Overgaard Gods, er knalddygtig og har nu fået det gamle system med rodvanding gennem smalle grøblerender eller g

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next