bannerPos

Leverer vandingsvand til Overgaards rodvanding

Styr på vandet. Faskiner sørger for at holde på kanterne i det privatdrevne digelag, der sørger for at vedligeholde kanaler og sikre afvanding hos Ib Hjorth på Udbyneder Østergaard.

AF: BØJE ØSTERLUND

FREELANCEJOURNALIST
03-05-2019 13:07
Drænvandet fra afvandingssystemet på de lave arealer syd for Overgaard Gods genbruges i godsets rodvandingssystem. Et privat digelag administrerer vandressourcerne i området.

Noget af jorden hos Ib Hjorth på Udbyneder Østergaard i Havndal er JB 4, en del er ringere, en del er bedre, og især er der de mere ubestemmelige siltjorde ud mod de ligeledes helt flade og plane arealer, der i sin tid blev inddæmmet af Flemming Juncher på Overgaard Gods.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kan traktorerne klare det finske klima, kan de klare sig under alle forhold

Valtras testfolk kører de nye traktorer 800 km nordpå til det barske Lapland. Og i fabrikkens testcenter fryses de ned til minus 40 grader.

19 danske landmænd besøger finske Valtra i denne uge

Selv om der i dag sælges en del færre traktorer i Danmark end for få år siden, sælges der nu flere hestekræfter. En gruppe danske landmænd så i onsdags på produktionen af moderne traktorer, der er skræddersyede efter individuelle ønsker.

Ny udbyder af autovacciner

I september 2019 blev det meldt ud, at DTU Veterinærinstituttet ikke længere kunne modtage ordrer på autovacciner efter den 11. oktober 2019. Nu er en ny udbyder fundet.

Plads til mere lysin og protein i foderblandinger

Foderet er blevet billigt i forhold til den rekordhøje notering, og derfor er der penge i at skrue op for minimumsindholdet af næringsstoffer i blandingerne.

Tre måder hvor landbruget kan vinde klimakampen

Metan-emhætte, planteforædling og grønne fly er altsammen områder, hvor danske landmænd kan ende med at spille en kæmpe rolle, mener Asger Christensen.

Olieprisen er blevet for lav for OPEC-landene

OPEC-landene vil kæmpe med næb og klør for at få olieprisen over 60 dollar. Rusland vil også gerne hjælpe til med at gøre olieproduktion økonomisk fordelagtigt igen.

Branchen bakker op om miljøministers brug af miljøgaranti

Miljøminister Lea Wermelin (S) vil fastholde dansk grænseværdi for tungmetallet cadmium i handelsgødning, som ellers står til at blive hævet som følge af EU-regler i 2022. Det sker med fuld opbakning fra korn- og foderstofbranchen i Danmark.

Kun danske ilanddrevne vildsvin skal testes for ASF

Døde ilanddrevne vildsvin skal kun testes for afrikansk svinepest, hvis der er en velbegrundet formodning om, at de stammer fra den danske vildsvinebestand, oplyser Fødevarestyrelsen igennem et ministersvar fra fødevareminister Mogens Jensen.
Side 1 af 1756 (35115 artikler)Prev1234567175417551756Next