Samson præsenterer ny version af slæbeskobom

Samson præsenterede deres serie af slæbeskobomme under navnet TSB på Agritechnica 2023, og nu er man klar med en ny version af TSB2-modellen.

Samson er nu klar med en ny version af deres slæbeskobom. Bommen, som blev præsenteret på Agritechnica 2023 fås i to versioner, hvor TSB1 er med arbejdsbredder op til ni meter og med én fordeler, mens TSB2 er den mest aktuelle model til det danske marked med arbejdsbredder, der starter ved 15 og går op til 24 meter.

Hvor den største fleksibilitet hidtil har været i modellen, der gik fra 18 over 21 til 24 meters arbejdsbredde, har Samson nu tilføjet en model, der går fra 15 over 18 til 21 meter.

- TSB1-serien er meget manøvredygtig og opfylder behovene hos brugere, der ønsker at udbringe organisk gødning i kuperet terræn. TSB2-serien er derimod udviklet til at imødekomme kravene fra maskinstationer og store landbrug og kan tilpasses behovene i forbindelse med de mest krævende opgaver, lyder det fra Samson Agro.

Aktiv tilpasning

Det pålidelige og fleksible design er udviklet til at maksimere produktiviteten. Arbejdsbredderne sikrer en præcis fordelingen af husdyrgødning under forskellige forhold og i alle jordtyper.

Som ekstraudstyr til TSB2-modellen tilbyder Samson et aktivt kontursystem. Den teknologi gør det muligt for bomvingerne at tilpasse sig uhindret til markens konturer.

- Med sine tre sektioner og flydemekanisme opretholder TSB2 konstant kontakt mellem skoene og jorden. Det minimerer tab af næringsstoffer gennem fordampning og sikrer ensartet udbringning i arbejdsbredden, lyder det fra Samson Agro.

De fremhæver også, at bommens design gør det nemt at integrere den på alle typer af gyllevogne, uanset om det er nye eller brugte.

Justerbar skånsomhed

Et godt argument for TSB2-bommen er de variable arbejdsbredder, som er en mulighed på grund af det modulære design. Den fleksibilitet er ideel til bedrifter af alle størrelser, med optimal udnyttelse af ressourcer og reduceret tab af næringsstoffer.

Afstanden på 25 centimeter mellem skoene sikrer en ensartet tværfordeling, selv i kuperet terræn. Glidesystemet giver mulighed for hurtig og nem justering af arbejdsbredden, og det sikrer optimal dækning af marken.

Med aktiv trykstyring er det muligt at justere slæbesko-trykket på jorden for at sikre skånsomhed overfor afgrøden, og med TSB2-modellen er der mulighed for at aktivere højre eller venstre side af bommen, hvilket reducerer overlap og dermed risikoen for udbringning af for stor mængde. SlurryMaster 5000 eller 8000 styreterminalerne justerer automatisk gylleflowet i forhold til den aktuelt valgte arbejdsbredde.

Effektivt og holdbart design

TSB2-slæbeskoens innovative design er beskyttet af et patent og kombinerer ydeevne med lavere vedligeholdelsesomkostninger. På en slidindikator kan brugeren se, hvornår midterdelen skal udskiftes, en simpel handling, der tager mindre end et minut. Derudover forbedrer dysens design gylleflowet, og det giver øget præcision selv ved høj kapacitet.

- Antidrypsystemet ADS sikrer et rent arbejdsmiljø ved at forhindre uønsket gylle-dryp. Ud over at forbedre udnyttelsen af næringsstoffer og jordens frugtbarhed bidrager TSB2 til at reducere ammoniakudledningen og beskytte miljøet, er meldingen fra Samson Agro

Udbringning i jordhøjde giver bedre nedsivning af gødning, hvilket minimerer tab og maksimerer effektiviteten ved hver udbringning. Med en bredde på mindre end tre meter har TSB2-modellen en unik kompakt transportposition for gyllevogne med en diameter på 2200 mm.

Læs også