Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

SÅMASKINE Et nyt stophjul, Väderstad ProStop, er designet med gummi-eger til at optage eksterne kræfter i dets center. Dermed påvirkes stophjulets præcise profil ikke i sårækken.

- Det nye Väderstad ProStop-stophjul er designet til at være fleksibelt i center, hvilket betyder, at kontakten mellem stophjulet og frøet aldrig påvirkes. ProStop fastholder den vigtige frø-til-jord-kontakt samtidig med, at det minimerer pakning af siderne i sårillen, forklarer Mattias Hovnert, senior vicepresident sales & marketing hos Väderstad, og tilføjer:

- Resultatet ses i en ens fremkomst og stort udbytte over hele marken.

Stophjulets hovedopgave er at sikre optimal frø-til-jord-kontakt ved at placere hvert enkelt frø i bunden af sårillen. Når hjulet støder på andre elementer, absorberer et traditionelt stophjul ved at flade profilen ud. Dette bringer dets evne til at sikre frø-til-jord-kontakt ud af balance, mens det samtidig pakker siderne i sårillen.

Ensartet vækst

- Eftersom det nye Väderstad ProStop-hjul absorberer eventuelt tryk i center af hjulet, øger det præcisionen yderligere. Ligesom Tempo-rækkesåmaskinen er ProStop designet til at levere fremragende resultater ved meget høje hastigheder, siger Mattias Hovnert.

- Sammen med Tempos udsåningssystem giver ProStop de optimale betingelser for ensartet vækst, meddeler han videre.

Det nye Väderstad ProStop-stophjul fås som tilbehør til alle Tempo-rækkesåmaskiner fra juni 2020 og vil desuden kunne monteres på alle Tempo-modeller fra modelår 2020.

Læs også

Flere Väderstad såmaskiner med SeedEye