Importørrokade i Sverige

Lantmännen Maskin skal ikke længere være importør for Massey Fergusons store maskinprogram i Sverige.

I flere år har Lantmännen Maskin i Sverige haft en aftale med Agco om at importere Massey Ferguson-traktorer og høstmaskiner samt redskaber i en MF-enhed under Lantmännen Maskin. Men nu er partnerne enige om, at samarbejdet stopper, skriver netmediet Lantbruksnytts.

- Vi overtog Agcos svenske importfirma for et par år siden, og har kørt det som en separat enhed i vores organisation. Nu overtager Agco igen importen af Massey Ferguson, og vi kan koncentrere os fuldstændigt om Fendt og Valtra, hvilket vi synes vil være meget godt, siger administrerende direktør Leif Thorwaldsson, Lantmännen Maskin.

Skal fortsat levere reservedele

I stedet for at Lantmännen Maskin er generalagent, vil de private forhandlere af Massey Ferguson-traktorer, mejetærskere og øvrige redskaber købe Massey Ferguson-produkterne direkte fra Agco selv.

Ifølge Lantmännen Maskins Leif Thorwaldsson er det en aftale, der er forhandlet i gensidig forståelse med Agco.

- Da Lantmännen Maskin for et par år siden stoppede med Claas-importen, byggede vi hele Agcos store reservedelslager op i Malmø for at forsyne hele Skandinavien med reservedele. Vi har lavet en aftale med Agco om, at vi fortsætter med denne forretning inklusive Massey Ferguson-reservedele, siger Leif Thorwaldsson.

Læs også

Claas tilbyder »Try and Buy«-koncept
Den første af den største til mælkeproducent i Himmerland
Otte meter bred gyllenedfælder fra Gøma
Thyregod klar med flere radrensere
McCormick udvider forhandlernettet
Valtra lancerer ny app til frontlæsseren