Metantraktor i serieproduktion

New Holland lancerer nu T6 Methan Power-traktoren

New Holland T6 Methan Power-traktor, der er 100 procent drevet af metangas, har samme design og hk-effekt (180 hk), som på New Holland T6-serien med dieselmotor. Foto: Per Jørgensen

New Holland er nu klar med serieproduktion af den første traktor, som er 100 procent drevet af metangas. Motorkraften er 180 hk, og traktoren har samme design som T6-serien med dieselmotor. Forskellen er, at metantraktoren kører på fossilfrit brændsel og reducerer dermed udledningen af CO2 med op til 80 procent.

Ses traktoren udefra, så er der ikke nogen adgangsbegrænsninger og udsynet fra kabinen vil være den samme som på dieseludgaven. Den betjeningsmæssige del vil heller ikke være anderledes, når man sammenligner en dieseltraktor og en metantraktor. Gastankene på metantraktoren er placeret samme sted, som på dieseltraktoren.

- Forskellen på de to typer traktorer ses derimod på andre steder. Motorens lydniveau er reduceret til det halve af, hvad en typisk dieseltraktor, som kører på fossil diesel, forklarer Svend Skov Olesen, CNH Industrial, der er sales manager og produktansvarlig for metantraktorerne.

New Holland T6 Methan Power vises, som det er nævnt ovenfor, ved ugens have- og landskabsmesse i Slagelse.

Læs også