Opgradering af alsidig rendegraver

Hydrema har opgraderet deres 900-serie, og mange af

forbedringerne er udviklet og designet efter tilbagemeldinger fra kunderne.

Den seneste opdatering af Hydremas multimaskiner ligger 3,5 år tilbage, da man lancerede 900F-serien af de danskproducerede rendegravere. Nu er den nordjyske producent klar med små og store forbedringer af den populære serie. Den nye generation navngives 900G-serien og bygger på mere end 40 års erfaring med netop denne maskintype. Mange af forbedringerne er udviklet og designet specifikt efter ønsker og tilbagemeldinger fra kunderne.

Serien består af fire modeller – 906G og 908G med 122 hestekræfter, samt de større 926G og 928G med 147 hestekræfter. De store har knækstyring, som effektive læssemaskiner skal have, og gravearmen er med sideforskydning og 280 graders graveområde. Det betyder, at man på pladsen har både en regulær 10 ton læssemaskine og en otte til ti ton gravemaskine.

Brændstof

Den brændstoføkonomiske Cummins-motor i den nye G-serie er opdateret, så den opfylder Stage V emissionskravene.

En anden nyhed er efterbehandlingssystemet af udstødningsgassen, som består af DOC- og SCR-katalysatorer samt partikelfilter. Det er et stabilt og robust system samlet i én boks, der er vedligeholdelsesfri - og for øvrigt den eneste løsning af sin slags på markedet, skriver Hydrema i en pressemeddelelse.

- Hydrema er i forvejen kendt for lavt brændstofforbrug, og nu har vi skruet en tak op i forhold til klimadagsordenen. G-serien har for eksempel fået intelligent centralsmøring, som kun arbejder, når det er nødvendigt. Og der er automatisk hovedafbryder, som kapper strømmen til batterierne, når maskinen er inaktiv, fortæller projektleder for kompakte produkter Jonas Laustsen, Hydrema.

Hastigheden for 906G og 908G er desuden øget lidt, så alle modellerne nu kan tempo 40-godkendes.

God dataudveksling

Det effektive sporings- og dataindsamlingssystem Hydrema Telematics leveres som standard i alle maskiner. Systemet sørger for datadeling mellem kunde og maskine.

Også i kabinen er der sket en række forbedringer, blandt andet med et multijusterbart armlæn, foruden en generel opfriskning af kabinen. Samtidig er der opnormeret med større mulighed for individuel førertilpasning af joysticks. Fra instrumentpanelet kan føreren let justere for eksempel joysticksenes følsomhed samt ombytning af funktion og retning på rullerne.

Serviceringen af de fire nye modeller er forenklet på en lang række områder. Blandt andet er de nu med spildfri aftapningsventiler, forbedret adgang til luftfilter og nye sikringsbokse.

Læs også