Nu otte og ni meters Terrasem såmaskiner

Pöttinger lancerer nu to nye Terrasem-såmaskiner, V 8000 og V 9000, med henholdsvis otte og ni meters arbejdsbredder.

- Mange faktorer spiller ind i forbindelse med såning og etablering af de kommende afgrøder i marken. Tidsperioden til såning er ofte kort, hvilket kræver effektive såmaskiner med høj kapacitet. De nye Pöttinger Terrasem-såmaskinemodeller V 8000 og V 9000 er garant for effektiv såning, siger Lars Andreasen, der er salgschef for Pöttinger Danmark.

Den nye generation af Terrasem fås nu også i otte og ni meters modeller, hvor såmaskinerne kan udstyres specielt efter kundernes ønsker.

Opbygningen af de nye såmaskiner er i X-formation, hvilket betyder, at både discharven og gødningsskær samt såskærsektionen er monteret således, at såmaskinen ikke trækker sideværts under kørsel.

Udsåningssystemet er designet til den højest mulige præcision ved udsåning af korn eller gødning. Isobus er standard med mulighed for udsåning efter tildelingskort for både korn og gødning, hvilket gør den nye generation af såmaskiner fremtidssikret. Udsædsmængder fra 1,5 til 420 kg/ha med 12 km/t for både korn og gødning klares med perfektion af den nye Terrasem.

Såning med flere muligheder

Alle ønsker til udsåning kan imødekommes og udføres med den nye generation. Samsåning af korn og gødning eller separat placering af korn og gødning.

Desuden er det også muligt at samså korn og gødning, hvor der også placeres en mængde gødning separat.

- Den nye generation af Terrasem-såmaskiner passer perfekt til de danske forhold. Muligheden for samsåning af korn og gødning passer rigtig godt til det danske marked, hvor vi har mange husdyrbrug, der også gødsker med gylle, forklarer Lars Andreasen, og fortsætter:

- Vi har mulighed for at tilbyde alt fra fuldgødskning til dem, som ønsker at placere en lille mængde sammen med kornet, det gør såmaskinen meget alsidig, slutter Lars Andreasen, og tilføjer:

- Pöttinger beviser også sin ekspertise indenfor digitalisering med de nye Terrasem- såmaskiner ved at gøre dem kompatible med Agrirouter.

Læs også