Stenderup-Dalmose satser mere på udlejning

Maskinfirmaet Stenderup-Dalmose er klar til at bygge på efter flytningen til Midtsjælland.

Jan Bæk er på vej til at »tromle« sig hen foran to Wacker Neuson-gravere og tre Weidemann-læssere. Pressefoto

- Nogle kalder det leasing. Jeg kalder det langtidsleje. Og det er dét, det handler om. En aftale om et længerevarende lejeforløb af en maskine, hvor lejeren præcis kender sine omkostninger. Det bliver en del af fundamentet for, at vi øger indsatsen på maskinudlejning.

Sådan siger Jan Bæk, som i 2010 overtog Dalmose-afdelingen af det ellers sønderjyske maskinfirma Stenderup. Dengang var adressen Dalmose syd for Slagelse, men Jan Bæk havde en plan om at flytte firmaet til Midtsjælland.

Det gjorde han for tre år siden, da han rykkede Stenderup-Dalmose til en meget central placering i Fjenneslev mellem Sorø og Ringsted.

- Vi fortsætter med de hidtidige aktiviteter med service og salg af maskiner. Men tanken er altså, at vores udlejningsdel skal vokse, forklarer Jan Bæk og tilføjer:

- Jeg har hele tiden kørt udlejning. Nu accelererer jeg op. Derfor har jeg været omkring Stemas A/S, som dels har de rigtige maskine, og som dels er kendte for at være gode til at følge op på tingene.

Weidemann og Wacker Neuson

Indkøbsturen resulterede i tre nye Weidemann-læssere og tre Wacker Neuson, som straks er blevet indlemmet i udlejningsflåden i Fjenneslev.

- Læssemaskinerne er to af de mest populære i Weidemann-programmet. Nemlig en Weidemann 1160 og to Weidemann 1280, hvoraf den ene er med kabine, siger den sjællandske maskinudlejer, som fortsætter:

- Fra Wacker Neuson har jeg fået to minigravere og en tromle. Gravemaskinerne er en 2 tons ET20 og en 2,4 tons ET24. Maskiner i en rigtig god størrelse til at løse mange graveopgaver. Desuden mente jeg, at der også skulle en tromle til, og det blev en Wacker Neuson RD18 tandemtromle.

Hos leverandøren af maskinerne, Stemas A/S, bifalder salgskonsulent Jens Andersen maskinvalget.

- Når Jan Bæk rigtig vil i gang med udlejningen, er både Weidemann og Wacker Neuson helt oplagte maskiner. Begge mærker er tyske og kendt for høj kvalitet og stabilitet, og begge er nemme at servicere. Så grundlaget er i orden til, at Stenderup-Dalmose kan få godt fat med udlejning, vurderer Jens Andersen.

Læs også