Scantruck byder ind på klimadagsordnen

Et større fokus på flere af FN's verdensmål skal gøre Scantruck til eksponent for den grønne omstilling, som er godt for klimaet, og samtidig rummer et stort forretningspotentiale.

Det er vigtigt at efterlade en bedre verden til de kommende generationer. Det mener man hos Scantruck A/S, og her har man nu taget konkrete skridt for at levere på klimadagsordnen. Det oplyser selskabet, der er Danmarks største udbyder af entreprenørmaskiner, teleskoplæssere og kraner.

– Vi bakker op om Global Compacts 10 principper og FN’s verdensmål, da de giver mening på flere niveauer. Vi bestræber os på at integrere principperne i vores forretning og værdikæde, og ønsker at sikre en bæredygtig udvikling, hvor vi lægger særligt vægt på at levere ydelser af høj kvalitet med begrænset ressourceforbrug, udtaler teknisk chef Eskild Jensen fra Scantruck.

- Vi bruger blandt andet verdensmålene som indikatorer for vores strategiske CSR-mål i relation til kunder og leverandører, miljø og arbejdsmiljø samt socialt ansvar. På den måde arbejder vi med udvalgte verdensmål og bringer dem i spil fra opgave til opgave, siger han.

Mere specifikt har Scantruck øjnene rettet mod specifikke verdensmål. Det gælder nr. 3 – sundhed og trivsel, nr. 7 – bæredygtig energi, nr. 9 – industri, innovation og infrastruktur, nr. 12 – ansvarligt forbrug og produktion og nr. 17 – partnerskab for handling. Disse mål er særligt relevante for Scantruck, da de i høj grad kan relateres til den grønne omstilling med innovative og teknologiske tiltag.  

Strategisk samarbejde

Scantruck har netop indgået et samarbejde med Teknologisk Institut i København, der har til formål at fastsætte en langvarig strategi og plan for, hvordan Scantruck bedst kommer ud over rampen med verdensmålene i samspil med kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Ønsket fra Scantrucks side er naturligvis at gøre endnu mere og tage den grønne omstilling endnu et trin op ad udviklingsstigen.
 

Læs også