Altid hurtig udrykning hos Gravemesteren

Michael Kjøller etablerede i 2004 Gravemesteren ApS, og entreprenørfirmaet på Falster løser mange forskellige opgaver for en bred kundekreds.

Michael Kjøller (til venstre) har en flok gode medarbejdere på holdet hos Gravemesteren - her sønnen Rasmus Kjøller. Foto: Jesper Hallgren Allerede klokken 4.30 sidder Michael Kjøller ved skrivebordet og begynder at udarbejde tilbud og lave arbejdssedler. Foto: Jesper Hallgren - Generelt løser vi alt i jordarbejde, fortæller Michael Kjøller, der stiftede sin virksomhed i 2004. Foto: Jesper Hallgren Hos Gravemesteren står maskinerne altid klar til at rykke ud - her en trailer med en fastgjort minigraver, der kan klare mange opgaver. Foto: Jesper Hallgren

I laderne hos Gravemesteren nær Væggerløse på Falster står maskinerne altid klar til at rykke ud. Her er der således blandt andet altid en trailer med en fastgjort minigraver, der kan løse mange opgaver.

- I de fleste tilfælde kan vi i akutte situationer være fremme inden for kort tid. Hvis vi måtte køre med blå blink, gjorde vi det, fortæller indehaveren af Gravemesteren, Michael Kjøller, med et smil.

Han etablerede firmaet tilbage i 2004, og der har været fart på lige siden. Bare tre uger efter firmaet var stiftet, havde han to ansatte. I dag er der 12 ansatte, og opgaverne spænder vidt.

- Vi har et fast lille hold, der klarer alt inden for markdræning, ligesom også slamsugning og spuling af dræn og kloakker fylder en del, forklarer Michael Kjøller.

- Generelt, tilføjer han, løser vi alt i jordarbejde. Vi kan levere harpet muldjord, som vi vel at mærke selv har blandet. Vi etablerer også boldbaner, graver trærødder op, udfører fræsning med forskellige fræssere, laver kabelarbejde og kabelsøgning.

- Vi samler også sten på markerne, sår majs på vildtarealer og tilser vandværker, fortæller Michael Kjøller videre og meddeler, at firmaet om vinteren også har faste aftaler omkring snerydning og saltning.

Kvalitet fremfor kvantitet

De mange forskellige opgaver kræver selvfølgelig en masse maskiner, og Michael Kjøller kan godt garantere, at virksomheden ikke går ned på udstyr. Han oplyser i den forbindelse, at firmaet har maskiner for flere millioner kroner.

- Vi har blandt andet 14 biler, der alle kan køre med trailere, 10 gravemaskiner i forskellige størrelser fra 0,8 til 10 tons, ni traktorer samt stensamlere, dumpere og meget andet.

Kundelisten er også et glimrende bevis på, at Gravemesteren udfører så mange forskellige opgaver. Firmaet har således aftaler med både offentlige myndigheder og institutioner samt med erhvervslivet og private på både Falster, Lolland og i Sydsjælland.

- Vi siger sjældent nej til en opgave, men omvendt går vi ikke på kompromis med tingene. Det er kvalitet fremfor kvantitet, og det er vigtigt, kunderne er tilfredse med det, vi laver, fastslår Michael Kjøller.

Når firmaet har løst en opgave, tager han derfor ofte kontakt til kunden for at sikre, at alt er foregået efter forventningerne. Her er stikprøver og billeddokumentation også en vigtig del.

- Vi tager billeder både før og efter det arbejde, vi har udført. Og de billeder bekræfter blandt andet, at vi rydder op efter os. Rive og kost er de redskaber, som først slides op, lyder det fra Michael Kjøller.

Både A- og B-menneske

- Vi har et godt fast team af fleksible medarbejdere, og flere har været med i næsten alle årene. Den ældste er 70 år, og den yngste er min søn, Rasmus, på 24 år, der blev autoriseret kloakmester i 2021, fortæller Michael Kjøller.

Æblet falder som bekendt ikke langt fra stammen. Rasmus Kjøller er mere eller mindre født ind i virksomheden og har siddet i en gravemaskine, siden han var syv år.

Det ligger naturligvis i kortene, at Rasmus Kjøller på et tidspunkt skal overtage firmaet efter sin far, der dog gerne skulle have mange gode arbejdsår tilbage.

52-årige Michael Kjøller har også masser af energi, selvom han har lange arbejdsdage. Allerede klokken 4.30 sidder han ved skrivebordet og begynder at udarbejde tilbud og lave arbejdssedler.

- Jeg er både A- og B-menneske, for jeg står både tidligt op og går sent i seng, lyder det smilende fra gravemesteren.

Læs også