Ny autonom plæneklipper har premiere på Agromek-udstilling

FJDynamics er en autonom plæneklipper, der ved hjælp af et specialudviklet FDJ-autostyringssystem er i stand til selv at planlægge sin rute optimalt, når den kører som autonom robot.

Det er Moni FJD, der er importør af den kinesiske robotklipper, der kan styres manuelt via fjernbetjening med en rækkevidde op til 800 meter eller autonomt med intelligent styring og rutehukommelse.

Den autonome plæneklipper er udstyret med en dobbelt rotor med en arbejdsbredde på 107 centimeter, som også kan leveres med bioklip.

Klipperen har et sikkerhedskamera, som løbende scanner et arbejdsområde på 1,5 meter i bredden og 3,5 meter foran klipperen i realtid. Robotten standser automatisk og giver alarm, hvis der registreres eventuelle forhindringer i arbejdsområdet og arbejdet genoptages, når forhindringen er flyttet.

FJDynamics leveres med et standardbatteri, som giver op til tre timers arbejde svarende til 2,5 hektar klippeareal, og batteriet kan nemt udskiftes med et nyt batteri. FJD-batteripakken kan også anvendes som oplader til andre el-værktøjer og eldrevne håndredskaber.

Læs også