Kæmpe vogn fra Krampe

Den tyske vognfabrik, Krampe Fahrzeugbau GmbH, har op til Agritechnica lanceret flere tekniske nyheder og to helt nye vogntyper. Men den største nyhed stod på Krampe-standen, da Agritechnica åbnede portene i søndags.

Der er tale om en meget stor tipvogn med navnet Krampe ProBody 760 med en volumen uden sider på 34,4 kubikmeter. Den er den første i en ny serie af tipvogne. Det er ikke en afløser for den velkendte Krampe BigBody-serie, men en selvstændig serie med sine egne karakteristika.

Krampe ProBody er bygget med en lavere egenvægt end en tilsvarende BigBody, og den har to meter høje faste sider. Vognkassen har derfor stor volumen, uden at der skal monteres høje sider. Dog findes der 30 centimeter høje, ekstra stålsider til blandt andet græsensilering, således volumen bliver 40 kubikmeter. Totalhøjden er 3,63 meter uden græssider.

Som noget helt nyt er der på Krampe ProBody mulighed for at montere 34 tommer hjul, hvilket Krampes nordiske salgschef Kenneth Brönner tror, vil blive populært til roe- og kartoffelkørsel i det våde danske efterårsvejr. Her vil totalhøjden være 3,87 meter.

Den udstillede vogn er desuden udstyret med en ny elektronisk tvangsstyring, som er fri for sensorer eller cylindre på trækket.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også