Ny såmaskine fra Multiva

Finske Multiva har introduceret en ny serie af bugserede såmaskiner.

Multiva præsentede deres nyeste såmaskine – eCerex 600 – på Agritechnica 2023. Den fulde lancering forventes i slutningen af i år.

eCerex 600 repræsenterer en ny stil fra Multiva. Tanken er standardudstyret med to integrerede tanke, en til gødning og en til frø.

Yderligere tilbydes der op til to ekstra tanke. En integreret frøsåkasse kan monteres. Denne kan ifølge Multiva naturligvis anvendes ved såning af græsfrø med videre på hver anden række eller alternativt til startgødning, som blandes med korn i luftsstrømmen fra korntanken.

Totalvolumen på hovedtanken er 6.500 liter, og volumen på den integrerede frøsåkasse er 450 liter. Den nye såmaskine er, i følge producenten, udviklet til krævende forhold med store udsædsmængder, hvor selv udsåning af større mængder økologisk gødning er muligt. Multiva eCerex 600 er udstyret med det brugervenlige og intelligente SeedPilot Air Isobus-styresystem.

Såmaskinen er enkel at anvende i marken, da frontredskaber og såskær kan arbejde synkront, når maskinen hæves eller sænkes. I SeedPilot-softwaren kan de ønskede sekvenser aktiveres efter brugerens behov.

Sådybden kan justeres individuelt for hvert såskær. Dette gøres enkelt uden brug af værktøj og direkte med et fjederbelastet håndtag på hver såskær. Sådybden kan justeres i intervaller af fem millimeter. Såskærets store diameter og angrebsvinkel samt hjulmonteringen bidrager også til et lavt trækkraftsbehov, hvilket sikrer en god driftsøkonomi, skriver virksomheden bag.

Læs mere om Marken til foråret

Optimer din forårsindsats i marken med nøje planlagt jordforberedelse, strategisk såning og effektiv implementering af efterafgrøder. Her kan du dykke ned i de seneste landbrugsteknikker og få inspiration, der klæder dig på til at maksimere din afgrødes sundhed og udbytte.

Læs mere her

Læs også