Ny enhed beskytter GPS-antenner mod tyveri

Virksomheden Noovall ApS har udviklet enheden GPS Safe, der beskytter mod tyveri af GPS-antenner på blandt andet traktorer og landbrugsmaskiner.

Henning Bergmann har haft GPS Safe monteret på sin traktor i et år, og har haft gode erfaringer med enheden. Foto: Noovall GPS Safe er en kompakt enhed. Den måler 62 x 51 x 5 centimeter og vejer 15 kg. Foto: Noovall

GPS-antenner på traktorer og maskiner er blevet en eftertragtet artikel blandt tyve. Noovall ApS ved Tønder i Sønderjylland har derfor nu udviklet GPS SAFE, en enhed designet til at beskytte GPS-antenner på landbrugsmaskiner mod tyveri og samtidig er let både at montere og betjene.

- Denne enhed kræver ingen fysiske ændringer af den eksisterende GPS-antenne og bevarer dermed producentens garanti, oplyser Lene Bergmann Mortensen, der sammen med partneren Dan Bergmann Mortensen, står bag Noovall, og har stået for udviklingen af enheden.

GPS Safe-enheden er fremstillet af robust tre millimeter stål og pulverlakeret med et dobbelt lag, hvilket sikrer en slidstærk overflade, der kan modstå hårde miljømæssige forhold.

Nem montering

Installationen af enheden tager under 10 minutter, hvilket kan spare betydelig tid og reducere risikoen for arbejdsrelaterede skader under montering og afmontering på maskinernes tag, hvor man undgår at skulle kravle op på maskinen for at montere og afmontere GPS-antennen for at undgå tyveri af den.

- Ved at investere i GPS Safe kan landmænd, maskinstationer og lignende effektivt afskrække ved tyveri af GPS-antenner, reducere arbejdsbyrden og forbedre sikkerheden for sig selv og deres medarbejdere. Det er vores bud på sikring, forklarer Lene Bergmann Mortensen.

Det var faktisk Lenes far, landmand Henning Bergmann, der satte parret i gang med udviklingen af GPS Safe, som han nu har haft monteret på sin traktor i et års tid.

- For mig var tyverisikringen en nødvendighed, da rigtig mange antenner i lokalområdet er blevet stjålet. Og det er dejligt, at jeg ikke længere skal kravle op bag på traktoren, da jeg frygter at falde ned. Min GPS Safe har nu siddet monteret et helt år, og den sidder der stadig. Der er fuldt signal, og alt er som det plejer, men nu er antennen og jeg mere sikre, konstaterer Henning Bergmann.

Læs også