Datalogisk viser nyt driftslederværktøj frem på Agromek

Den første del af et helt nyt driftsledelsesværktøj - som har fået tildelt en Agromek Star - er klar til at blive præsenteret på Agromek 2018. Næsgaard Optimizer er et modul, som ifølge producenten giver mulighed for besparelse af både arbejdstid og omkostninger ved markarbejdet. På længere sigt vil værktøjet kunne anvendes til den strategiske planlægning af bedriftens udvikling.

På Agromek præsenteres Næsgaard Optimizer.

Det er et styringsværktøj, som kan anvendes i marken og hjemme på kontoret til optimal beregning af kørslen i marken. Det vil sige, der foretages færrest vendinger og køres i de mest hensigtsmæssige retninger. Som bruger skal man blot angive redskabsbrede og antal foragre.

Det oplyser producenten.

"For alle brugere af Næsgaard markstyringsprogram vil den nye løsning være meget let at bruge, da Datalogisk allerede har lagt alle brugernes markgrænser ned i kundernes program. Således vil alle brugere af Næsgaard Mobile appen altid have deres markgrænser med sig, og afhængig af det redskab man kører med (plov, sprøjte eller fx mejetærsker), vil man derfor altid kunne planlægge den mest optimale kørsel, uanset hvilken af sine marker man kører ind på. Og marken – den finder programmet også selv."

Mere end et markstyringsprogram

- Som virksomhed er det vigtigt for os at kunne tilbyde denne type af løsninger til vores kunder, fortæller adm. direktør Birger Hartmann.

- Næsgaard-programmerne skal kunne meget mere end blot at sikre, at planteavleren overholder krav om efterafgrøder, anvendelse af gødning og plantebeskyttelse med mere.

I fremtiden vil Næsgaard Optimizer efter sigende være en stor støtte når der gøres overvejelser om udvidelse af bedriften eller køb af nye redskaber.

Ud fra maskinpark og nuværende markarealer vil der kunne beregnes dem mest optimale sammensætning af maskiner. Også når der skal lægges marker sammen eller dyrkes yderligere arealer.
 

Læs også