Der står JD på hver fjerde traktor i første kvartal

Mens håbet som bekendt fortsat er lysegrønt, er der noget mere græsgrønt og rapsgult over realiteterne.

Efter første kvartal lægger John Deere nu farve og emblem til mere end hver fjerde nyregistrerede traktor i Danmark. April måned rakte også til en topposition med 30 nyregistrerede traktorer skarpt forfulgt af henholdsvis Case IH og New Holland i nævnte rækkefølge.

Af grunde, vi ikke her tør tolke, må Massey Ferguson se sig henvist til en bundplacering blandt den gamle garde af traktormærker og se sig overhalet af Claas, der nu er vågnet op og spurter igen efter en lidt stille start på året. For hele kvartalet kan Claas tilmed bryste sig af en markedsandel, der er marginalt højere end Massey Fergusons.

Fendt forcerer ti procent

Vi vil ligeledes fremhæve de øvrige to rivaler i feltet omkring de magiske 10 procents markedsandele, Valtra og Fendt, hvoraf sidstnævnte kan melde »mission accomplished« med 10,1 procent i første kvartal af 2018.

Hædres skal også Deutz-Fahr, der fortsat bøvler lidt med at få en landsdækkende forhandlerdækning på plads. I april måned rullede seks håbefulde lysegrønne traktorer ud over kantstenene og løfter mærket så meget fri af bunden, at vi ikke tøver med at fastholde Deutz-Fahr-mærket som en del af den gamle garde.

Se hele traktorstatistikken i dagens avis.

Læs også