bannerPos

Et monster fra Frankrig

Der er mange om buddet, når danske landmænd vil købe en ny tallerkenharve. Franske Agrisem er én af dem med deres robuste Agrisem Disc-O-Mulch tallerkenharver, der er specielt velegnede, hvor store mængder planteaffald, grov stub eller efterafgrøder skal nedmuldes.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
19-05-2020 14:07
Der er mange om buddet, når danske landmænd vil købe en ny tallerkenharve. Franske Agrisem er en af dem med deres robuste Agrisem Disc-O-Mulch tallerkenharver, der er specielt velegnede, hvor store mængder planteaffald, grov stub eller efterafgrøder skal nedmuldes.

De kan leveres som liftophængte eller bugserede tallerkenharver i flere versioner og arbejdsbredder helt op til 12 meter. Disc-O-Mulch harverne er alle bygget op med en robust ramme og to rækker tallerkner med forskellige diametre. Resten af apteringen er op til kunderne.

De forskellige diametre giver blandt andet den fordel, at den forreste række kan neddele store mængder plantemateriale, mens den bagerste række tallerkner efterlader en jævn, gennemarbejdet overflade. En anden version med tilnavnet TSM (Top Soil Management) arbejder med en knivtromle forrest efterfulgt af to rækker tallerkner og en pakkevalse. Den er særdeles effektiv i efterafgrøder.

Guld-modellen til danske landmænd

Disc-O-Mulch Gold er måske den mest spændende model set med danske øjne, for den vil kunne løse alle normalt forekommende opgaver i Danmark og er ekstremt velegnet i efterafgrøder og majsstub. Hvis Agrisems konstruktører har sparet på noget, er det i hvert fald ikke stål. En 4,5 m bugseret Gold-model vejer således 7,75 tons, hvilket gav tilnavnet »monster« i en PROFI-test. Man får altså en robust maskine, der helt sikkert ikke får problemer med at gennemskære planterester og komprimeret jord – vægten skal nok holde harven nede.

Den kraftige harves to rækker tallerkner sidder med godt en meters afstand, og der er 63 cm frigang under rammen, så den kan køre i og nedmulde betydelige mængder plantemateriale. Hver eneste tallerken er monteret i en meget kraftig 35 mm »grisehalefjeder«, der muliggør 3D-bevægelse og samtidigt presser tallerkenen nedad. 
For at fuldende princippet om »big is better« (Større er bedre, red.) kører hver tallerken med et 80 mm forsejlet leje (den kan også leveres med 100 mm lejer!). 

Fokus på opblanding og udjævning

Agrisem Disc-O-Mulch Gold arbejder med 610 mm tallerkner i forreste række og 560 mm tallerkner i række to. Forskellen i diametrene betyder, at de forreste tallerkner skærer lidt dybere end de bagerste. Til gengæld kører de bagerste hurtigere rundt, hvilket fremmer både opblandingen og udjævningen af jorden. Slutteligt følger en pakkevalse. Her kan kunderne vælge mellem 8 forskellige typer og diametre. Hvis man ønsker at udså efterafgrøder i forbindelse med stubbearbejdningen, har Agrisem flere løsninger på den udfordring. Den mest effektive er at eftermontere en pneumatisk såmaskine med fronttank.

Agrisems produktprogram importeres af FMR Maskiner og sælges direkte til kunder i hele landet.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next