Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

- Nej, vi skal nok blive her i Hobro, forsikrer Agroteks direktør Niels Vestergaard, da en af de faste kunder lige skal høre, hvad det er for noget med de rygter om, at maskinforhandleren rykker nordpå efter at have fået forhandlingen af Valtra tilbage i Vendsyssel. En forhandling, man tidligere har haft, men som overgik til Hjallerup Maskinforretning for tre år siden.

Den nye forhandling er et led i Agco’s beslutning om at splitte sine mærker, Valtra, Fendt og Massey mellem tre forhandlere. Det betyder, at Hjallerup Maskinforretning beholder Massey Ferguson i det nordjyske, men pr. 1. marts afgiver Valtra til Agrotek og Fendt til TBS.

Mens Agroteks hovedsæde fortsat vil ligge i Hobro, er Niels Vestergaard og kompagni dog i fuld gang med at lede efter en egnet bygning til en ny Vendsyssel-afdeling. For en ekstra service-bil og det nuværende udstillingslokale i Hjørring kan ikke gøre det, fastslår han.

- I princippet kunne vi godt klare det hele fra Hobro, men vi skal have både udstilling og værksted deroppe, for nærhed er vigtig for os, i forhold til vores kunder. Derfor skal vi have en fuld maskinhandel, der også byder på de samme arrangementer som i Hobro; temaaftener, åbent hus og den slags ting, fastslår direktøren. Vi håber at få en fast bemanding på fem-seks mand i den nye afdeling – heraf formentlig et par stykker fra TBS, der skal have mulighed for at yde service på Fendt fra samme adresse.

35 års erfaring

Niels Vestergaard ser beslutningen om at splitte mærkerne op, som den bedste løsning for alle parter. En løsning, der giver mulighed for at fokusere 100 procent på det, man er eksperter i.

- Og vi har altså 35 års erfaring med Valtra i både salg-, lager- og værkstedsafdelingen. Så vi glæder os rigtig meget til igen at kunne vise Valtra frem på blandt andet Hjørring Dyrskue, fortæller direktøren, der også glæder sig til at give forretningens øvrige mærker endnu mere plads, når man har fundet de rigtige bygninger til den nye nordjyske afdeling.

- Vi tager alle vores brands med, og glæder os til at komme endnu bredere ud med vores sortiment, siger Niels Vestergaard, der snart håber at have fundet den rette lokation.

- Vi skal gerne have fundet noget hurtigst muligt. Nybyggeri har været bragt på banen, som en mulighed, men så vil der som minimum gå et år inden vi er i gang. Det ville være en skam – især fordi, jeg er overbevist om, at der allerede findes egnede bygninger, vurderer Niels Vestergaard, der kigger i området mellem Brønderslev, Hjørring, Vrå og Østervrå.

Ét Agrotek

Med et område, der nu strækker sig fra Randers i syd, over Thy i vest og nu altså også Vendsyssel, føler Niels Vestergaard, at Agrotek har fået masser af solid grund under fødderne.

- Det her er en fremtidssikring af Agrotek. Vi er klar til at blive etableret i Nordjylland og jeg er også overbevist om, at der bliver mere ro på i forhold til Valtra-forhandlingen i Nordjylland efter nogle år, hvor den har skiftet hænder lidt for mange gange. Men vi er også klar over, at det bliver en stor opgave og vi går ydmygt til den, fortæller han.

- Den vigtigste faktor i det her, bliver mandskabet, så vi håber, at der går montører, salgsfolk og lagerfolk rundt, der synes, at det her lyder som et spændende projekt, siger direktøren. Den vigtigste opgave er at etablere en ny afdeling, der hænger sammen med hovedsædet i Hobro.

- Vi vil gøre meget ud af, at det bliver ét Agrotek. Det må aldrig blive »dem og os«. Det er den samme forretning – bare tættere på nordjyderne, fastslår han.

- Det her er en fremtidssikring af Agrotek. Vi er klar til at blive etableret i Nordjylland og jeg er også overbevist om, at der bliver mere ro på i forhold til Valtra-forhandlingen i Nordjylland efter nogle år, hvor den har skiftet hænder lidt for mange gange. Men vi er også klar over, at det bliver en stor opgave og vi går ydmygt til den.

Niels Vestergaard, direktør hos Agrotek

Læs også