bannerPos

Nyt høstkoncept i New Holland-tærskere

Den nye crossover-teknologi, der kan leveres på de mellemstore New Holland-mejetærskere, giver 25 procent højere kapacitet. Konceptet kombinerer TwinRotor-udskillelsesteknologien med den konventionelle tærsketeknologi.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
24-07-2020 11:29
Fredag præsenterede New Holland et nyt integreret crossover-høstkoncept, der kombinerer TwinRotor-teknologi med en skånsom tærskeproces, som kendetegner koncernens konventionelle mejetærskere.

I dag lancerede New Holland CH7.70-mejetærskeren, der introducerer et helt nyt crossover-høstkoncept, som kombinerer TwinRotor-udskillelsesteknologien med den konventionelle tærsketeknologi.

Det nye crossover-koncept tilbydes på New Hollands mellemstore mejetærskere.

- Vi har konstrueret CH7.70-mejetærskeren til professionelle planteavlsbedrifter samt maskinstationer, der søger en mejetærsker, der yder konstant, høj effektivitet under alle forhold, samtidig med at driftsomkostningerne holdes nede, udtaler danske Lars Skjoldager Sørensen, Crop Harvesting Product Management Global, og fortsætter:

- Den nye CH7.70-mejetærsker giver vores kunder alle fordelene fra vores 45 års erfaring med TwinRotor-udskillelsesteknologien kombineret med vores bedste tærsketeknologi, produktivitet, korn- og halmkvalitet samt fleksibilitet mellem afgrøder og driftssikkerhed, forklarer han.

Brugervenlig

Den nye crossover-teknologi giver 25 procent højere kapacitet end en konventionel mejetærsker i samme segment. Tærskesystemet med to cylindere har en tærskecylinder med en diameter på 600 mm med forstærket design, der giver en perfekt tærskning.

Den store tærskecylinder og den brugervenlige sektionstærskebro yder optimal alsidighed og gør det let at afpasse efter forskellige afgrøder på mindre end 20 minutter.

Tærskecylinderens hastighed styres fra kabinen med en ny, robust hydraulisk cylindervariator, så føreren let kan sikre, at hastigheden afpasses perfekt efter afgrøden og forholdene i marken.

Skånsom tærskning

Tærskesystemet er kombineret med New Hollands OptiThresh-system, der tilpasser sig afgrødens tilstand og modenhed ved at regulere den bageste del af tærskebroen uden at bruge værktøj. Når den hængslede topsektion flyttes væk fra cylinderen, er tærskningen mere skånsom, og halmkvaliteten forbedres.

CH7.70-mejetærskeren kombinerer dette system med to cylindere med New Hollands TwinRotor-koncept, så der opnås en ægte crossover-høstoplevelse. Mere end 45 år efter lanceringen er det stadig det mest effektive og skånsomme tærskesystem på markedet, hvor antallet af knækkende kerner er reduceret. Det specielt designede 21-tommer, 3,45 meter lange TwinRotor-system giver det største udskillelsesområde med cirka 2,9 kvadratmeter.

CH7.70-tærskeren kan forsynes med en række Varifeed-skæreborde på op til 9,15 meter, inklusive en hel ny Varifeed-version på 8,53 meter, der er udviklet specielt til denne serie. Indføringskanalens frontplade kan justeres mekanisk for at sikre en perfekt justering i forhold til skærebordet. Det optimerer vinklen for det enkelte skærebord og giver et mere smidigt, jævnt afgrødeflow og dermed øget kapacitet.

15 procent mere kapacitet 

Rensekapaciteten på CH7.70 er perfekt afpasset efter dens høje tærske- og udskillelseskapacitet. Den er forsynet med New Hollands TripleClean-kaskade-rensesystem, der har en rensekapacitet på op til 15 procent med en ekstra kaskade i midten af tilløbsplanet.

Kapaciteten forbedres yderligere af sneglen med dobbelte vindinger, der overfører kornet til elevatoren hurtigere og dermed øger gennemløbet.

CH7.70 yder desuden en større ydelse på skråninger på grund af SmartSieve-systemet, der automatisk kompenserer for sidehældninger på op til 25 procent, så der fastholdes en perfekt soldbalance og ensartet rensning. Systemet kalibrerer desuden soldenes bevægelse afhængigt af blæserens hastighed og kernernes størrelse for at opnå den optimale kastevinkel.

CH7.70 er forsynet med Cursor 9-motor, der yder 374 hk, 34 hk mere end CX6.90. Den opfylder trin V-emissionsstandarderne med den patenterede HieSCR 2-teknologi, der er udviklet af FPT Industrial. På mejetærskeren er al vedligeholdelse let at udføre: Bare fire smørepunkter gør den daglige vedligeholdelse endnu hurtigere, og den store servicelem oven på halmkappen giver let adgang.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon 20 25 10 37

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.

Frankrig vil tillade roebejdsning med neonikotinoider

Den franske landbrugsminister har torsdag overraskende gen-godkendt neonikotinoider for op til tre år for at hjælpe de hårdt virusgulsot-skadede franske sukkerroemarker.

Vækstregulering anbefales kun i kraftigt udviklede vinterrapsmarker

Der er sjældent behov for svampebekæmpelse om efteråret. Caryx og Juventus foretrækkes, da de ikke tæller i triazol-regnskabet.

Kartoflers lagersygdomme begynder i marken

Korrekt opbevaring af kartofler efter optagning kræver omhyggelighed. En traditionel kartoffelkule er en mulighed, men omkostningerne ved en kule kan ofte være højere end ved at bygge og drive et lager, lyder det fra Grimme Skandinavien.

Efterlyser politisk fokus på slagtesvineproducenters vilkår

Flere slagtesvin i Danmark kan skabe vækst og arbejdspladser, lød det i går fra svineproducent Mads Niær Kristensen, Grauballegård nær Silkeborg, da de to fødevareordførere for henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet, Erling Bonnesen og Anders Kronborg, lagde vejen forbi.

Svinebestanden er steget betydeligt i Danmark

De forbedrede priser på svinekød er formentlig medvirkende til, at svinebestanden i det sidste år er steget med næsten fem procent.

Pulje til slagtesvinestalde er oversøgt

Rådgiver kritiserer støtteordning til nye slagtesvinestalde, som er blevet overansøgt med 40 millioner kroner alene af rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik I/S.
Side 1 af 1891 (37813 artikler)Prev1234567188918901891Next