Presser på højtryk

JA Maskinstation har udvidet presserflåden med en Krone 1290 højtrykspresser med otte bindeapparater.

Som kun 24-årig startede Jakob Andersen fra Brenderup sin egen maskinstation. Det skete med en brugt Krone storballepresser og en ældre Ford traktor.

Her otte år efter har JA Maskinstation fem ansatte, der foruden halmpresning udfører alle former for landbrugsarbejde på hele Fyn og naturligvis især i det vestfynske område. Det gælder især gyllekørsel samt bjærgning af grovfoder.

Seneste investering blev præsenteret på det netop overståede dyrskue i Odense, hvor en Krone 1290 HDP II højtrykspresser stod på Krone-forhandler Roerslev Smedie’s stand med JA Maskinstation-skilt på siden.

Den store presser, der fremstiller ekstraordinære komprimerede storballer i størrelsen 90 cm’s højde og 120 cm i bredden, har otte bindeapparater. Dimensionerne gør, at der kan ligge tre lag baller på lastvognene, som transporterer halmen til Fynsværket eller hjem til kunderne.

- Det er en fordel for både transporten og lagringen, påpeger maskinstationsejer Jakob Andersen, der til gengæld ærgrer sig over, at det lige nu tegner skidt for halmen i år.

- Så måske får vi ikke brug for den øgede kapacitet i denne sæson.

 

Læs også