bannerPos

Sender eftertragtet rotorklipper på lyndemo

31-08-2020 13:43

Der er stor interesse for den nye Major Cyclone-rotorklipper. Det får nu Brørup Traktor- & Maskincenter til at sende klipperen ud på en lyndemonstration.

Brørup Traktor- & Maskincenter oplever lige nu utrolig stor interesse for en ny Major Cyclone rotorklipper med 7,2 meters effektiv arbejdsbredde. De mindre modeller er kendt for at være en effektiv »afpudser« på frøgræsmarker, kraftig stub, majsstubbe, brakmarker og til naturområder med kraftig opvækst. Ifølge den danske importør er de egenskaber bibeholdt i den nye model.

Massiv interesse 

Med den nye 7,2 meter model er interessen fra frøgræsdyrkere nærmest eksploderet, fortæller produktekspert Hans Mikael Jensen fra maskinforretningen.

- Jeg tror, interessen primært skyldes kapaciteten med den store arbejdsbredde og de 10 rotorer med i alt 40 knive, der både »afpudser«  ensartet og fordeler det mulchede plantemateriale i hele arbejdsbredden. Men det spiller også ind, at Majors rotorklippere arbejder helt uden kileremme og derfor har meget små driftsomkostninger, siger han.

Lyndemo

For at alle får lejlighed til at se den nye model i arbejde, kører maskinforretningen nu med kort varsel nogle »åbne markdemonstrationer« fra 31. august, 1. og 2. september. Det bliver således muligt at se Major Cyclone 7.2 på frøgræsmarker ved Randers NØ den 31. august, ved Nordborg på Als den 1. september og ved Kirke Hyllinge nær Roskilde den 2. september.

Hvilke marker, der helt præcist køres på de enkelte dage, afhænger af føret, og af hvor langt værterne er nået med deres afpudsning. Interesserede opfordres derfor til at ringe til Hans Mikael Jensen dagen før på 31752024 og få en nøjagtig adresse.

hka
 

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next