bannerPos

Sønderjysk firma skal lave service for Ploeger-kunder

Ploeger AT5105 efterlader et godt såbed ved nedfældning på sortjord. Her ses fra venstre Kurt Eg og Svend Aage Jensen (begge fra Brørup Traktor- & Maskincenter) sammen med Dorus van Esch, der er Product Sales Manager hos Ploeger.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-11-2019 14:08
Brørup Traktor- & Maskincenter skal sammen med SR Agro & Last sørge for, at Ploeger-kunder får reservedele og service i Danmark

Da Terra Gator forlod det europæiske marked for selvkørende gyllemaskiner for fem år siden, tog hollandske Ploeger i al stilfærdighed over og sendte en nytænkt maskine på markedet kort før Agritechnica 2017.

Nu er tiden moden til, at de hollandske eksperter vil have forstærket servicenettet med lokale servicepartnere, og i Danmark er valget faldet på Brørup Traktor- & Maskincenter, der sammen med SR-Agro & Last fra Sindal i det nordlige Jylland fremover udgør Ploegers fremskudte serviceorganisation.

- Ordet ”valgt” er faktisk meget rigtigt i dette tilfælde. Faktisk takkede vi nej i første omgang, men så kom direktøren til Danmark og overbeviste os om fordelene ved at samarbejde med dem – og han er overbevisende, så nu etablerer vi et reservedels- og servicecenter, siger Svend Aage Jensen fra Brørup med et glimt i øjet.

Når det handler om håndtering af slid- og reservedele, er folkene fra Brørup i høj grad på hjemmebane. Med computerstyrede lagertårne råder man over et af branchens mest avancerede lagersystemer og kan derfor forholdsvist nemt implementere delene fra Ploeger.

Firmaet lover således, at danske kunder kan føle sig helt sikre på, at stumperne er på plads i god tid inden forårets gyllesæson. Ploeger-lageret i Brørup skal også servicere Terra-Gator kunder med dele og selvfølgelig også levere dele og service til Ploegers andre maskintyper i Danmark. Der kommer også til at ligge dele hos SR Agro & Last.

Ny femhjulet Ploeger på Agritechnica

I 2017 var den trehjulede Ploeger en nyhed på Agritechnica. Når portene om lidt går op til 2019-versionen af samme messe, står Ploeger klar med en hjulet version med 25 m³ tankkapacitet.

Den er bygget op med både hydrostatisk drev (forhjulet) og mekanisk ZF ECCOM 5.0 CVT transmission (bag) for at opnå maksimal effektoverførsel fra den seks-cylindrede Scania motors 550 hk power til trækkraft. Det resulterer i smidig kørsel fra 0 – 40 kilometer i timen og råstyrke til at trække store nedfældere i marken. 

Ploeger regner med, at danske maskinstationer vil fatte interesse for den nye femhjulede maskine, og Svend Aage Jensen tror, de får ret. 

- Den er bomstærk i marken, smidig på forageren, og så vejer den takket være sin polyestertank ikke så meget. Sammen med den smarte hjulmontering vil det være skånsomt ved markerne, og dét går maskinstationernes kunder mere og mere op i, siger Svend Aage Jensen.

Han ønsker at fremhæve, at Ploeger også fremover selv forestår salgsarbejdet i Danmark, og det mener han er en helt rigtig løsning. 

- Der sælges ikke mange selvkørende gyllevogne eller pickup-river i Danmark. Derfor får vi aldrig samme ekspertviden som Ploegers folk, og derfor kan vi heller ikke rådgive maskinstationerne lige så godt som dem, lyder det fra Svend Aage Jensen.
 

Miljøstyrelsen: Tilladelse skulle aldrig være givet

Gefion kritiserede tidligere på året Miljøstyrelsen for håndteringen af slam-sagen i Karrebæk Fjord. Nu giver Miljøministeren og styrelsen Gefion medhold i, at sagsbehandlingen ikke var korrekt, og at tilladelsen til dumpning ikke skulle have været givet.

Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, er der mulighed for at se nærmere på hollandske specialmaskiner.

Tican betaler 25 øre ekstra til leverandører

Hvis man leverer grise til Tican, kan man se frem til en ekstra regulering på 25 øre i december måned, oveni den løbende kilobetaling på 80 øre.

Oplev Island i sommerskrud

Det bliver i høj grad natur og kultur, der er i fokus på en syv dage lang rejse til øen højt mod nord i dagene 21.-27. juli 2020.
Side 1 af 1722 (34438 artikler)Prev1234567172017211722Next