bannerPos

Sønderjysk firma skal lave service for Ploeger-kunder

Ploeger AT5105 efterlader et godt såbed ved nedfældning på sortjord. Her ses fra venstre Kurt Eg og Svend Aage Jensen (begge fra Brørup Traktor- & Maskincenter) sammen med Dorus van Esch, der er Product Sales Manager hos Ploeger.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-11-2019 14:08
Brørup Traktor- & Maskincenter skal sammen med SR Agro & Last sørge for, at Ploeger-kunder får reservedele og service i Danmark

Da Terra Gator forlod det europæiske marked for selvkørende gyllemaskiner for fem år siden, tog hollandske Ploeger i al stilfærdighed over og sendte en nytænkt maskine på markedet kort før Agritechnica 2017.

Nu er tiden moden til, at de hollandske eksperter vil have forstærket servicenettet med lokale servicepartnere, og i Danmark er valget faldet på Brørup Traktor- & Maskincenter, der sammen med SR-Agro & Last fra Sindal i det nordlige Jylland fremover udgør Ploegers fremskudte serviceorganisation.

- Ordet ”valgt” er faktisk meget rigtigt i dette tilfælde. Faktisk takkede vi nej i første omgang, men så kom direktøren til Danmark og overbeviste os om fordelene ved at samarbejde med dem – og han er overbevisende, så nu etablerer vi et reservedels- og servicecenter, siger Svend Aage Jensen fra Brørup med et glimt i øjet.

Når det handler om håndtering af slid- og reservedele, er folkene fra Brørup i høj grad på hjemmebane. Med computerstyrede lagertårne råder man over et af branchens mest avancerede lagersystemer og kan derfor forholdsvist nemt implementere delene fra Ploeger.

Firmaet lover således, at danske kunder kan føle sig helt sikre på, at stumperne er på plads i god tid inden forårets gyllesæson. Ploeger-lageret i Brørup skal også servicere Terra-Gator kunder med dele og selvfølgelig også levere dele og service til Ploegers andre maskintyper i Danmark. Der kommer også til at ligge dele hos SR Agro & Last.

Ny femhjulet Ploeger på Agritechnica

I 2017 var den trehjulede Ploeger en nyhed på Agritechnica. Når portene om lidt går op til 2019-versionen af samme messe, står Ploeger klar med en hjulet version med 25 m³ tankkapacitet.

Den er bygget op med både hydrostatisk drev (forhjulet) og mekanisk ZF ECCOM 5.0 CVT transmission (bag) for at opnå maksimal effektoverførsel fra den seks-cylindrede Scania motors 550 hk power til trækkraft. Det resulterer i smidig kørsel fra 0 – 40 kilometer i timen og råstyrke til at trække store nedfældere i marken. 

Ploeger regner med, at danske maskinstationer vil fatte interesse for den nye femhjulede maskine, og Svend Aage Jensen tror, de får ret. 

- Den er bomstærk i marken, smidig på forageren, og så vejer den takket være sin polyestertank ikke så meget. Sammen med den smarte hjulmontering vil det være skånsomt ved markerne, og dét går maskinstationernes kunder mere og mere op i, siger Svend Aage Jensen.

Han ønsker at fremhæve, at Ploeger også fremover selv forestår salgsarbejdet i Danmark, og det mener han er en helt rigtig løsning. 

- Der sælges ikke mange selvkørende gyllevogne eller pickup-river i Danmark. Derfor får vi aldrig samme ekspertviden som Ploegers folk, og derfor kan vi heller ikke rådgive maskinstationerne lige så godt som dem, lyder det fra Svend Aage Jensen.
 

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next