bannerPos

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen i juni måned og for første halvår af 2019. I juni måned solgte John Deere 44 traktorer og for første halvår 169 traktorenheder. Næsten halvdelen af de solgte traktorer i Danmark er over 200 hk og markedet er stigende med godt 16 procent i forhold til 2018.

Per Jørgensen

Journalist
11-07-2019 12:00
John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Der er vendt op og ned på tallene i denne måneds traktorstatistik. Både Valtra og Case IH sælger langt flere traktorer i juni måned i forhold til 2018. Valtra har sat sig på andenpladsen med 33 solgte traktorenheder mod ni sidste år i juni måned og Case indtager en tredjeplads med 21 mod 14 sidste år.

Men, det er John Deere med 44 solgte traktorer i juni måned, der indtager førstepladsen i denne måneds traktorstatistik, ligesom det også er John Deere der for første halvår af 2019 indtager førstepladsen med hele 169 solgte traktorer ud af 777 enheder. Det giver John Deere en markedsandel på næsten 22 procent.

Det er de store traktorer, som dominerer statistikken. 64 ud af de 142, der blev solgt i juni måned er over 200 hk og fra januar til juni måned er tallet 375 traktorer over 200 hk, som svarer til næsten 50 procent af alle solgte traktorer i Danmark.

Godt 16 procent fremgang

Som det fremgår af traktortabellen, er salget i Danmark stigende med godt 16 procent i forhold til sidste år. I år er der allerede solgt 777 mod 669 sidste år.

Og for juni måned er antallet af solgte traktorer også stigende fra 103 sidste år til 142 traktorer i år.

John Deere indtager som nævnt førstepladsen med 169 efterfulgt af Case IH med 149, New Holland placerer sig på tredjepladsen med 106 traktorenheder. Massey Ferguson er nummer fire, Valtra er nummer fem og Claas kommer ind på sjettepladsen og Fendt på syvendepladsen.

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next