bannerPos

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

MI og Kuhn tager på stor græskaravane med alt det nye udstyr. Demonstrationerne foregår i Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og på Midtsjælland. Tilmelding på mi.dk.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
25-05-2020 11:02
De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

De orange græsmaskiner fra Kuhn tager på Danmarksturné i juni måned. Her demonstrerer de deres færdigheder udi alt fra skårlægning til indpakning. Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer og større landbrug samt landmænd som laver wrapensilage/hø 

Kuhn lægger vejen forbi Åbybro, Them, Grindsted, Aabenraa, Tommerup og Midtsjælland.

- Demokaravanen består af fire enheder, et trippelskårlæggersæt, en pickuprive, en vender og en kombipresser med indpakker. De største trækplastre bliver den populærere pickuprive og den topmoderne presser. Pickupriven er en eksklusiv rive, som skånsomt og effektivt løfter græsset op, og som med de to bånd giver mulighed for fleksibel skårplacering. Det er op til chaufføren om, der skal laves centerskår, sideskår til en eller begge sider eller side- og centerskår skal kombineres. Med denne rive opnår du færre sten og urenheder i foderet, hvilket i sidste ende er vigtige egenskaber, når der ønskes en høj foderkvalitet, siger Robert Vemmelund, produktchef hos MI, og fortsætter:

 - På kombipresseren med filmbinding, 3D og Intelliwrap spares som minimum 30 procent på omkostningerne til film på grund af Kuhns unikke filmbindingssystem, forklarer produktchefen.

Trippel skårlæggersæt med valse-crimper

Han forklarer, at man har oplevet en stigende efterspørgsel på valsecrimper, og har derfor valgt at medbringe et trippelskårlæggersæt, hvor fronten er monteret med netop valsecrimper.

- Vi giver derved kunderne mulighed for at se resultatet af skårlægningen, inden de investerer i denne type crimper. Den bagerste del er monteret med standard crimper med stålfingre, så der vil være mulighed for at se begge type crimper,siger Robert Vemmelund.

Det danske vejr er ikke altid til at regne med, og derfor er datoerne for roadshowet fleksible. I første omgang er der fastlagt uger til de enkle områder. Interesserede kunder kan derfor enten tilmelde sig en SMS-service eller følge med på MI’s Facebookside for at blive opdateret om de endelige datoer og lokationer.

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next