Storballepresser fik gode demoresultater

Positive tilbagemeldinger efter sommerens demonstrationstur med New Hollands nye BigBaler 1290 High Density-storballepresser.

New Holland lancerede sidste år til Agritechnica-udstillingen en helt ny storballepresser, BigBaler 1290 High Density. Hen over sommeren har fem storballepressere kørt demonstrationstur i Danmark, og resultaterne og tilbagemeldingerne fra kunderne er positive.

Den nye BigBaler 1290 High Density-storballepresser presser baller med op til 22 procent højere presningsgrad end konventionelle storballepressere, og MaxiSweep-pickuppen indfører afgrøden hurtigere, hvilket øger kapaciteten og ydelsen.

Det helt unikke ved storballepresseren er en totrins-PowerShift-opstartsteknologi, som sørger for en jævn tilkobling af ballepresseren med 79 procent forøgelse af drejningsmomentet.

Flere features

Føreren starter ballepresseren ved 850 o/min på traktorens kraftudtag, den midtermonterede PowerShift-gearkasse skifter automatisk fra 1. til 2. gear, og svinghjulshastigheden øges til maks. 1440 o/min ved fuldt omdrejningstal på kraftudtaget.

Den jævne opstart beskytter drivlinjen på traktoren og ballepresseren. Svinghjulet er betydeligt tungere end på BigBaler Plus-modellerne og har en 16 procent større diameter på 1.080 millimeter.

Svinghjulets højere hastighed og større størrelse giver 230 procent mere kraft, hvilket gør ballepresningen mere komfortabel og effektiv.

En flerlamelspladebremse med intern køling integreret i gearkassen reducerer stemplets hastighed og standser det, når det når den optimale startposition. Det er samtidig en nødbremse, som kan stoppe stemplet sikkert inden for otte sekunder.

Udsagn fra demoer

Testkørerne har givet storballepresseren god kritik. Blandt andet nævner de den specielt bløde opstart af presseren og den hurtige driftshastighed, siger Sales Manager Hay & Harvest Tonny Grønne fra New Holland Agriculture, og fortsætter:

- Under demonstrationsturen blev der presset i mange forskellige afgrøder lige fra knastørt hø på Rømø til biomassegræs med et særdeles højt fugtindhold. Og der blev presset ganske almindeligt byg- og hvedehalm med en variation på 8 til 18 procent vand, hvilket nok er retvisende for den tørre høst, vi har haft i år.

- Ikke desto mindre blev der presset halm med en høj kapacitet på op til hele 60 tons i timen et enkelt sted, ellers lå kapaciteten på 30 til 40 tons i timen, forklarer Tonny Grønne.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

 

Læs også