Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Roadshowet havde seks stop i Jylland, Fyn og Sjælland. Her kunne man opleve et trippel skårlæggersæt, en pick-up rive, en vender og en presser med indpakker.

Maskinerne på demoturen var en blanding af de kendte redskaber fra Kuhn, men også en Danmarkspremiere.

– Vi har igennem en længere periode oplevet øget efterspørgsel på valse-crimper. Vi valgte derfor at vise en frontskårlægger med valsecrimper, men at bibeholde de traditionelle stål crimper-fingre på de bagerste enheder. Derved har vi haft muligheden for at demonstre begge typer crimpere, forklarer produktchef på Kuhn græsmaskiner, Robert Vemmelund.

Pick-up riven Merge Maxx 950 blev præsenteret. En rive med en god kapacitet og sammenholdt med den skånsomme opsamling af materialet, er den ideel hvis der ønskes foder med lavt askeindhold. Riven giver mulighed for både centerskår, sideskår eller til begge sider.

MI havde medbragt en Kuhn FBP 3135 presser med indpakker. En stærk presser på filmbindingen af ballen i kammeret, som foregår med film i standard størrelse. Det betyder, at der kun skal medbringes én type film i marken. I løbet af demoturen har presseren indpakket 500 baller, som har indeholdt alt fra kløvergræs, vådt græs til helsæd. Der har også været plads til sjov og væddemål på turen. Der har blandt andet været konkurrence om vægten på de pressede baller. I Them vejede ballen 1100 kg med vådt græs, mens den i Næstved vejede 715 kg, da det var helsæd.

jba

Læs også