Medie: Minklukninger koster kommune dyrt

Kommune står til at tabe arbejdspladser svarende til 360 fuldtidsstillinger som følge af nedlukningen af minkerhvervet i Danmark.

Det får betydelige konsekvenser i Jammerbugt Kommune, at alle mink i kommunen er blevet aflivet. Således vil afviklingen af minkerhvervet betyde et tab af 360 fuldtidsstillinger, eller hvad der svarer til et mistet bruttonationalprodukt på 173 millioner kroner. 

Det viser beregninger, der er lavet af erhvervsorganisationen Erhvervnorddanmark, skriver Nordjyske Medier. Tabet i skatter og afgifter løber samtidig op i 86 millioner kroner.

Hos Erhvervnorddanmark har direktør Kurt Bennetsen fortsat svært ved at forstå nedlukningen af minkerhvervet. 

- Det undrer mig rigtig meget. Det giver ikke mening, at man ikke prøver at fastholde og udvikle, hvad der har været et stort eksporterhverv, hvis det kan gøres sundt og styrbart. Kommuner med mange minkavlere bliver ramt meget hårdt, siger direktøren.

Et kæmpe tab

At der er tale om et mærkbart tab for kommunen understreges også af Jammerbugts borgmester, Mogens Gade (V).

- Branchen har betydet alt for kommunen i mange sammenhænge, og det har været en del af vores identitet. Det har været en branche med prægtige mennesker, der har grund til at være stolte af det, de har gjort. Udover at de har skaffet deres egne arbejdspladser, så har de også skaffet arbejdspladser til mange andre mennesker. Det har i den grad givet masser af indtægter til Jammerbugt. Så det er et kæmpe tab for vores kommune, siger han.

Han tilføjer, at kommunen nu er gået i gang med at forsøge at hjælpe de nu tidligere minkavlere og deres ansatte videre i nye jobs.

hka

Læs også

Mere tempo på tempobonus
Undersøgelse bekræfter forurening ved minkgrave
Endelig gang i udbetaling af tempobonus
Skind går som varmt brød
Heftige prisstigninger på årets første minkauktion
Muligt milliardforskud