Minksagen: Europaparlamentariker vil have EU-Kommissionen til at vurdere retstilstanden i Danmark

Europaparlamentariker Pernille Weiss (K) mener, at det er kritisabelt, at regeringens støttepartier og De Radikale har fredet statsminister Mette Frederiksen og regeringen ved ikke at stemme for en uvildig advokatundersøgelse af minkskandalen. Hun har derfor sendt en række spørgsmål om den overordnede retstilstand i Danmark til EU-Kommissionsformand Ursula von der Leyen.

- Minksagen kommer til at have indflydelse på den kommende valgkamp, og derfor håber jeg også på et relativt hurtigt svar fra kommissionen, siger Pernille Weiss. Arkivfoto: Erik Hansen Pernille Weiss mener, at der bør være en uvildig advokatundersøgelse af statsminister Mette Frederiksens (S) og regeringens ministres ageren i minksagen. Regeringens støttepartier har dog vurderet, at det har været tilstrækkeligt med en såkaldt næse. Arkivfoto: John Ankersen

EU-parlamentariker Pernille Weiss (K) har sendt en række spørgsmål til EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen om hele minksagen.

Hun fortæller til Effektivt Landbrug, at der i Danmark nu er en uholdbar situation, ved at regeringens støttepartier og De Radikale har »fredet regeringen« (i forhold til en uvildig advokatundersøgelse red.).

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også