Københavnerne hyldede fremtidens landmænd

Torben Povlsen glæder sig over den overvældende opbakning til produktionsdanmark ved demonstrationerne forrige lørdag. Han var selv på talerstolen ved Langelinie.

Københavnerne viste den største sympati og opbakning til landbruget, da flere hundrede kørt gennem gaderne, og her passerer Christiansborg. Foto: Jørgen P. Jensen
Københavnerne viste den største sympati og opbakning til landbruget, da flere hundrede kørt gennem gaderne, og her passerer Christiansborg. Foto: Jørgen P. Jensen

DEMONSTRATION Formanden for Centrovice er helt sikker på, at turen til København forrige lørdag var det hele værd for landbruget, fiskerne og de øvrige deltagende erhverv.

- Befolkningen ønsker, at vi fortsat skal have et produktionsdanmark. Københavnerne vil de unge landmænd, også i fremtiden.

Det var den helt klare oplevelse for Torben L. Povlsen. Han glæder sig over den enorme opbakning, som mødte de unge traktorførere på deres tur til og fra hovedstaden.

- Der blev klappet og tommel up langs hele ruten. Det var helt overvældende, lyder det fra den fynske landboforeningsformand, der sammen med to øvrige landbofamilier var kørt til København, og tog hjemturen i traktoren sammen med sønnen Tobias. 

Kraftig øjenåbner

Han håber, demonstrationerne i København og Aarhus, der havde deltagelse af mange hundrede landmænd, fiskere og andre erhvervsfolk fra hele landet samt mange fra byen, var en kraftig øjenåbner for landets politiske ledelse.

- Den aktuelle minksag har været dårligt politisk håndværk, hvor hverken de øvrige partier eller erhvervet har været involveret. Demokratiet og folkestyret skal tilbage på skinner. Minkbranchen er død nu, men så gælder det en retfærdig erstatning, understreger Torben L. Povlsen.

Han fik på talerstolen på Langelinie selv lejlighed til at bringe budskabet om den nødvendig fremtidssikring af de unge i erhvervene ud til den store skare på kajen og de politikere, som var mødt op. Samtidig var der også roser til arrangørerne og deltagerne for et perfekt arrangement:

- Fremtidens landmænd viste sig fra den allerbedste side ved at stå sammen og vise utilfredsheden med embedsværket og politikerne i en velafviklet demonstration.

Læs også

V-ordfører: Regeringen spillede ud med 3,8 milliarder til minkavlerne
Lange udsigter til tempobonus for minkavlerne
Medie: Minklukninger koster kommune dyrt
Vestager afviser EU-forklaring om minkkompensation
Udspil: 15-17 milliarder på bordet til minkavlerne
Minkavler dybt chokeret over myndigheder