Kopenhagen Fur udsætter februar-auktion på grund af coronavirus

Da mange kinesere forventes at blive væk fra Danmark på grund af coronavirusset, medfører det nu, at Kopenhagen Fur har valgt at udskyde den planlagte auktion til et par måneder senere.

På grund af eskaleringen i den nuværende nødsituation på sundhedsområdet med den nye coronavirus, har Kopenhagen Fur besluttet at udsætte februar-auktionen til at ligge i forbindelse med den planlagte april-auktion i stedet for.

Det oplyser pelsauktionshuset i en pressemeddelelse.

- Vi har naturligvis fulgt den sundhedsfaglige udvikling omkring det aktuelle sygdomsudbrud tæt, og vores medarbejdere i Kina har også været i kontakt med mange af auktionshusets kunder og relevante myndigheder. Vi må samlet set nu konstatere, at det ikke er hverken muligt eller forsvarligt at gennemføre februar-auktionen om mindre end to uger som planlagt, siger Kopenhagen Furs CEO, Jesper Lauge Christensen.

- Der er nu begrænsninger på rejseaktiviteter såvel i Kina som ud af Kina, og langt de fleste aktiviteter, hvor folk samles, er aflyst eller udsat indtil videre. Vi kan ikke bringe vores kunder i et dilemma, hvor de skal passe deres forretning under disse omstændigheder, hvis det da overhovedet er muligt. Samtidig finder vi det også - situationen taget i betragtning – nødvendigt og ansvarligt ikke at bidrage til den usikkerhed og risiko, der p.t. hersker omkring smitteudbredelse verden over, oplyser Jesper Lauge Christensen.

Af hensyn til auktionskøbere, der måtte have et presserende behov for køb og leverance af skind, vil de godt 600.000 skind, der er overført fra salgssæsonen 2019, blive stillet til rådighed for køb med en prisfastsættelse jævnfør de normale forretningsbetingelser.  

Den næste auktion i Kopenhagen Fur vil finde sted med salgsdage 22-28. april, men perioden med salgsdage kan dog ende med at blive forlænget, oplyser pelsauktionshuset.

aldo

Læs også