bannerPos

Kopenhagen Fur udsætter februar-auktion på grund af coronavirus

Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.
28-01-2020 14:42

Da mange kinesere forventes at blive væk fra Danmark på grund af coronavirusset, medfører det nu, at Kopenhagen Fur har valgt at udskyde den planlagte auktion til et par måneder senere.

På grund af eskaleringen i den nuværende nødsituation på sundhedsområdet med den nye coronavirus, har Kopenhagen Fur besluttet at udsætte februar-auktionen til at ligge i forbindelse med den planlagte april-auktion i stedet for.

Det oplyser pelsauktionshuset i en pressemeddelelse.

- Vi har naturligvis fulgt den sundhedsfaglige udvikling omkring det aktuelle sygdomsudbrud tæt, og vores medarbejdere i Kina har også været i kontakt med mange af auktionshusets kunder og relevante myndigheder. Vi må samlet set nu konstatere, at det ikke er hverken muligt eller forsvarligt at gennemføre februar-auktionen om mindre end to uger som planlagt, siger Kopenhagen Furs CEO, Jesper Lauge Christensen.

- Der er nu begrænsninger på rejseaktiviteter såvel i Kina som ud af Kina, og langt de fleste aktiviteter, hvor folk samles, er aflyst eller udsat indtil videre. Vi kan ikke bringe vores kunder i et dilemma, hvor de skal passe deres forretning under disse omstændigheder, hvis det da overhovedet er muligt. Samtidig finder vi det også - situationen taget i betragtning – nødvendigt og ansvarligt ikke at bidrage til den usikkerhed og risiko, der p.t. hersker omkring smitteudbredelse verden over, oplyser Jesper Lauge Christensen.

Af hensyn til auktionskøbere, der måtte have et presserende behov for køb og leverance af skind, vil de godt 600.000 skind, der er overført fra salgssæsonen 2019, blive stillet til rådighed for køb med en prisfastsættelse jævnfør de normale forretningsbetingelser.  

Den næste auktion i Kopenhagen Fur vil finde sted med salgsdage 22-28. april, men perioden med salgsdage kan dog ende med at blive forlænget, oplyser pelsauktionshuset.

aldo

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af Covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.
Side 1 af 1933 (38645 artikler)Prev1234567193119321933Next