Vil du have bier?

Nordfyn Biavlerforening holder begynderkursus i biavl den 21. marts.

Vil du selv have bier til bestøvning af dine afgrøder? Vil du være selvforsynende med honning til sommer? Synes du bier og deres forunderlige liv er spændende?

Der er mange gode grunde til at blive biavler, og hos Nordfyns Biavlerforening har man de seneste mange år oplevet en stor interesse for at blive biavler. Hver forår uddanner foreningen godt 20 nye biavlere og stort set alle har efter kurset anskaffet sig bifamilier og kunnet sætte honning fra egne bier på bordet et par måneder efter.

Foreningen oplever, at flere har biavlen som en fælles hobby, Det kan være sammen med familiemedlemmer eller venner, hvor man i fællesskab passer bierne.  

Fem teoriaftener

Nordfyns Biavlerforening udbyder i år begynderkursus i biavl med start tirsdag den 21. marts på Produktionshøjskolen i Søndersø. Kurset strækker sig over fem teoriaftener, og derefter er man klar til at begynde som biavler. Udover kurset tilbyder foreningen, at nybegyndere kan få en mentor. Det er et af foreningens erfarne medlemmer, der kan hjælpe, hvis der er behov.

Mere end 150 medlemmer

Nordfyns Biavlerforening er med sine over 150 medlemmer en af landets største biavlerforeningen og har medlemmer fra et stort område på den nordlige del af Fyn og i Odense. Ud over at arrangere begynderkursus, afholder foreningen i løbet af året en række medlemsmøder og deltager med en stand ved forskellige arrangementer, som for eksempel Rosenfestivalen i Bogense og Fjordens Dag i Klintebjerg.

Læs også