Brahetrolleborg Game Fair: Det drømme er skabt af

En hel weekend med fokus på jagt, fiskeri og outdoor krydret med fristende tilbud på udstyr, rejser og viden er åbenbart opskriften på succes. I hvert fald kan årets Brahetrolleborg Game Fair melde om en succesfuld weekend, med mange glade gæster og udstillere.

Det er noget nær en drømmeverden, man træder ind i, når man passerer indgangen til Brahetrolleborg Game Fair og bliver mødt af inspirerende stande, med alt fra jagtrejser og tøj til naturformidlere, kennelklubber, maskinforhandlere og mad over bål.

Derudover fuldender lerdueskud i det fjerne, fiskeri i søen, mulighed for at sejle kajak i dammen, veldresserede hunde og mennesker i massevis, der alle forventningsfulde går mod hver deres aktivitet, billedet og får en til at blive i timer.

Stigende antal gæster og udstillere

For tredje gang er det lykkedes arrangørerne at levere en succesfuld messe med fokus på jagt, fiskeri og outdoor, der både henvender sig til den professionelle jæger, fritidsmennesket, der nyder livet i det fri, når tiden byder sig og børnefamilier. Og Jonas Nørregaard, presseansvarlig og del af arrangementsgruppen, er da heller ikke ked af at kalde weekenden for en succes.

- Det har været nogle rigtigt gode dage. Vi har haft mange gæster, og et stigende antal udstillere i forhold til de to foregående gange, så vi er meget glade.

Tandhjulene kører

Brahetrolleborg Game Fair afholdes hvert andet år og tog sin start i 2019.

- Vi er i år lykkes med at luge ud i de børnesygdomme, vi havde i begyndelsen. I år beviste vi, at tandhjulene kører, og at de er smurte. Vi kender de ting, der kommer, og vi ved, hvad vi skal svare på spørgsmål, og hvordan vi skal reagere.

- Når det er sagt, er vi dog stadig meget ydmyge over for at orkestrere et så ambitiøst arrangement, og vi prøver hele tiden at blive klogere og dygtigere. Så selvom det i år har været fantastisk, har vi stadig ting, vi skal lære og blive bedre til. Men det har godt nok været en stor fornøjelse, lyder det fra Jonas Nørregaard, der allerede glæder sig til om to år.

- At være Danmarks eneste messe med fokus på jagt, outdoor og fiskeri, der primært foregår udendørs med højt til loftet i de smukkeste omgivelser, man næsten kan tænke sig, det er unikt. Og vi er glade for, at flere og flere får øjnene op for, hvad vi kan tilbyde, siger han.

Brahetrolleborg Game Fair afholdes igen i 2025. Messen besøges af omkring 17.000 gæster og har i år haft 185 udstillere.

Mange tilbud

Blandt de 185 udstillere er virksomheden Elanco, der har bemærket, at langt størstedelen af de jagt-, fiskeri- og outdoorinteresserede også tit har en hund og en kat derhjemme.

- Vi er her for at gøre opmærksom på, at det nu er muligt at købe tyggetabletter mod lopper og flåter i håndkøb. Det gør det lettere for de fleste, at man ikke skal ind omkring dyrlægen først, lyder det fra Lise Lotte Dalgaard Skov, der er konsulent hos Elanco.

Gode smagsoplevelser

Ikke langt derfra har Erik Blom Jensen fra firmaet Knæk & Bræk stand, hvorfra han sælger blandt andet en botanisk gin med smag. Med smagsprøver og smukke flasker som blikfang får han lokket mange gæster forbi og kan med glæde fortælle, at Knæk & Bræk-produkterne er udviklet med fokus på de bedste smagsoplevelser og i en høj dansk kvalitet.

Outdoor-livet frister

Også mad i det fri fylder en del på den store plads og giver en skøn stemning med duften af røg, mad og festlige toner, krydret med muligheden for at inspicere campingvogne, telte og biler. Var man ikke mindet for outdoor-livet, da man gik ind på pladsen, kan man næsten ikke undgå at blive det, efter at have tilbragt bare en enkelt time i det selskab.

Uddannelse

Dalum Landbrugsskole har derfor heller ikke svært ved at få interesserede i tale, når det drejer sig om uddannelsen til herregaardsjæger, der er baseret på en landmands- og produktionslederuddannelse med tre års praktik.

- Man tager altså tre uddannelser på en gang, siger underviser Paw H. Helms og understreger, at det, efter hans mening, er helt perfekt.

- Som jægere er vi underlagt alle landbrugets regler, så de er gode at kende, ligesom den altafgørende gode dialog mellem skytte og driftslederen, der passer markerne, er lettere at have, når man kender hinandens områder.

Game Fair

Inspirationen til Brahetrolleborg Game Fair er hentet i det engelske, hvor konceptet Game Fair i mange år har været dyrket på store engelske godser, hvor folk med passion for jagt, fiskeri og udendørsliv har kunne mødes.

Game er den engelske betegnelse for vildt. Fair betegnelsen for festival. Deraf navnet.

Inden opstart af Brahetrolleborg Game Fair var dele af arrangementsgruppen, herunder ejer af Brahetrolleborg, Catharina Reventlow-Mourier, på flere inspirationsture til England.

Læs også