bannerPos

Vær med til at skabe mere liv på Mors

- Markvildttiltag som vildtstriber, barjordsstriber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna, øger biodiversiteten, og skaber øget naturværdi, så her er alletiders mulighed for at sprede lidt mere liv og farver på Mors, siger planteavlskonsulent Søren Jepsen, Landbo Limfjord.
24-03-2020 16:00

Alle lodsejere får nu mulighed for at få udleveret frø til blomster- og faunastriber langs veje og skel i Morsø Kommune. Initiativet er sponseret af kommunen selv.

Vildt- og bivenlige tiltag kan have stor betydning for levevilkårene for agerlandets insekter, pattedyr og fugle. Lodsejeren kan bruge tiltagene til løbende tilpasning af driften af sine marker, ligesom de kan lave flerårige tiltag og derved forbedre leveforholdene for dyr og insekter. Med vildt- og bivenlige tiltag kan man få mere ud af de ikke rentable arealer og måske få flere bestøvende insekter.

Morsø Kommune har i den forbindelse velvilligt sponsoreret en masse frøblandinger, som alle lodsejere kan komme og hente til benyttelse langs veje og skel i kommunen.

Bestilling og udlevering af blandingerne, varetages henholdsvis af LandboThy i Thisted, og Landbo Limfjord i Skive, og der er mulighed for at bestille to forskellige blandinger:

En et-årig blanding med cira 15 arter af halvhøje sommerblomster eller en flerårig øko-vildt- og bivenlig blanding.

Senest 14. april

Et kilo frø rækker til 1000 kvadratmeter eller 500 meter bræmme på to meter. Striberne er typisk en-tre meter brede, men man kan også udså dem i et hjørne, som ellers ikke har særlig stor dyrkningsmæssig værdi.

Bestilling kan afgives til Receptionerne hos LandboThy tlf.: 96185700, hb@landbothy.dk eller Landbo Limfjord tlf.: 96153000, mail@landbo-limfjord.dk.

Man skal huske at oplyse, hvor stort et areal man ønsker frø til, og da der er begrænsede mængder frø, skal man bestille allersenest 14. april i år.

Frøene kan afhentes på de to landbrugscentre efter påske, og hvis man vil have hjælp til såningen, kan man kontakte Mads Søndergaard, fra Morsø Landboungdom tlf.: 26851098.

Er du interesseret men ønsker at høre mere om faunastriberne kan du give besked til din planterådgiver eller planteavlskonsulent Søren Jepsen, Landbo Limfjord, tlf. 9615 3000, der kan fortælle nærmere.

- Markvildttiltag som vildtstriber, barjordsstriber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna, øger biodiversiteten, og skaber øget naturværdi, så her er alletiders mulighed for at sprede lidt mere liv og farver på Mors, siger Søren Jepsen.

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next