Frej-direktør valgt som folketingskandidat

Iben Krog Rasmussen, direktør i Tænketanken Frej, løb med sejren og titlen som folketingskandidat for Venstre Lolland, da der for nylig var generalforsamling, og det var med 70 deltagere.

Iben Krog Rasmussen skulle på generalforsamlingen fortælle om sine politiske overvejelser, svare på diskussionsspørgsmål fra deltagerne og tage udgangspunkt i konkrete problemstillinger fra lokalområdet.

- Jeg var simpelthen så nervøs. Jeg har holdt taler i FN og i Folketinget, men nu, hvor jeg skulle hjem til Lolland og tale foran 70 mennesker fra det lokalområde, jeg er født og opvokset i, kunne jeg slet ikke sove natten forinden. Det var frygteligt, men også dejligt, at der var noget på spil, siger Iben Krog Rasmussen, der vurderer, at arbejdet i Frej har styrket hende i sin kamp for at indtage den politiske scene.

- I Frej har jeg netop lært rigtig meget om, hvordan man får folk med forskellige interesser til at mødes og arbejde sammen om et fælles mål. Jeg har lært vigtigheden af at lytte, og ikke mindst at belyse landmændenes stemme i den offentlige debat, forklarer hun.

Frej-stifteren erkender, at vejen til Christiansborg endnu er lang og snoet, men valgsejren markerer et vigtigt vendepunkt i rejsen til den politiske karriere.

- Nu er det bare at komme i gang. Jeg fik engang et godt råd af en folketingspolitiker. Hans sagde: »Alle tror, det handler om strategi – men i sidste ende handler det om hårdt arbejde«. Og det gjorde mig virkelig glad, for hvis der er noget, jeg er god til, så er det at arbejde hårdt, konstaterer Iben Krog Rasmussen.

Læs også