Peter Kiær er ny formand for Bæredygtigt Landbrug

Den midtsjællandske svineproducent Peter Kiær har afløst Flemming Fuglede Jørgensen som førstemand i Bæredygtigt Landbrug.

På et konstituerende bestyrelsesmøde, der er afviklet i kølvandet på generalforsamlingen i Bæredygtigt Landbrug, er den 48-årige sjællandske landmand Peter Kiær blevet valgt som ny formand, og han afløser således den 20 år ældre nordjyde, Flemming Fuglede Jørgensen.

Formandsskiftet medfører ikke umiddelbart markante ændringer i Bæredygtigt Landbrug, der har godt 3.000 medlemmer.

- Jeg og BL-bestyrelsen kommer fortsat til at stå for en linje med kant, sådan som man kender Bæredygtigt Landbrug. Men jeg kommer selvfølgelig til at gøre tingene på min måde, konstaterer den nyvalgte formand.

Peter Kiær tilføjer, at særligt de igangværende landbrugsforhandlinger om kvælstof er allerøverst på listen over emner, der skal håndteres.

- Vi søger indflydelse. Og vi vil kæmpe for landmandsfamilierne i Danmark. Det er helt afgørende, at vi får restriktionerne væk fra dyrkningsfladen, for de har vist sig ikke at virke. Men vi har en hård tid og et hårdt stykke arbejde foran os, fastslår han.

Peter Kiær er uddannet på Næsgaard Agerbrugsskole på Nordfalster. Han driver i dag godt 430 hektar jord og har en svineproduktion med 720 søer i Terslev nord for Haslev.  

Store roser til ny formand

Den afgåede formand Flemming Fuglede Jørgensen får fortsat plads i foreningens bestyrelse. Men formandsposten er helt bevidst overladt til yngre folk, forklarer Flemming Fuglede Jørgensen.

- Jeg har siddet på posten i 10 år. Nu skal der yngre kræfter til. Nu skal jeg hjem og drive mit landbrug i både Løkken og i Frankrig sammen med min søn. Og Peter Kiær var klar nu. Det passer fint alt sammen, fortæller Flemming Fuglede Jørgensen.

Han roser samtidig den nye BL-formands evne til at få politikerne i tale.

- Det ses tydeligt under de igangværende politiske landbrugsforhandlinger, hvor Peter Kiær flot har evnet at klæde politikerne på fagligt – uden at gøre tingene for komplicerede. Min afløser som formand er simpelthen et stort, politisk talent, lyder det rosende fra Flemming Fuglede Jørgensen.

Udover Peter Kiær består det nye formandskab i Bæredygtigt Landbrug af de to næstformænd Jørgen Brønd, som er nyvalgt i formandskabet, og af Gustav Garth-Grüner, der opnåede genvalg til næstformandsposten. 

BL-bestyrelsen har også fået selskab af fynboen Niels Hauge Mikkelsen fra Ejby på Vestfyn, som har afløst Alfred Tværsig Olesen, der ikke ønskede genvalg.

Læs også