Fødevarebranchen har været meget igennem det seneste år – på godt og ondt. Detailhandlen har haft travlt, mens foodservice-industrien har haft op- og nedture.

Vi er heldigvis kommet ud på den anden side, og vi kan forhåbentlig se frem mod bedre tider uden restriktioner og nedlukninger.

Det har krævet nytænkning og hårdt arbejde at komme igennem udfordringerne. Selvom det har været et udfordrende år, er der også opstået ny læring og processer, der er blevet fremskyndet. Netop denne evne til at omstille sig og innovere i krisetider har været gennemgående på Fødevaredagen.

Otte priser i fem kategorier

Otte priser er uddelt og fordelt på fem overordnede kategorier på tværs af fødevaresektoren. Priserne er gået til de ildsjæle, som har kløet på og formået at vende situationen til deres fordel uden at gå på kompromis med kvalitet og kreativitet.

- Det har været et udfordrende år for mange i fødevarebranchen. Derfor er det også ekstra vigtigt i år, at vi hylder hverdagens helte, der sørger for at vi kan blive inspireret til lækre madoplevelser, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

- Hver dag, fortsætter hun, går dygtige madprofessionelle på arbejde for at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i køkkener og detailbutikker. Det er ude i butikkerne, at den egentlige forskel skabes og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at hylde dem, der går forrest i udviklingen.

Fødevaredagen har eksisteret siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad i det forløbne år.

Vinderne i de forskellige kategorier

Slagterprisen

For slagtere i super- og hypermarkeder: Slagtermester Benny Nielsen, Meny, Sæby.

For privatslagtere: Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.

Mejeriprisen

For discountkæder: Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.

For super- og hypermarkeder: Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.

Frugt- og grøntprisen

For discountkæder: Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.

For super- og hypermarkeder: Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, Meny, Borups Allé, Frederiksberg.

Kantineprisen

Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social Cantina Nbro, Nørrebro.

Køkkenprisen

Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.