Danish Crown henter tidligere Arla-chef til direktionen

Tim Ørting Jørgensen tiltræder som ny Group Executive Vice President og direktionsmedlem i Danish Crown A/S fra 1. august.

Udnævnelsen af et nyt direktionsmedlem med kommercielt fokus skal sætte yderligere skub i Danish Crowns Feeding the Future-strategi om at skabe mere værdi for ejere, kunder og forbrugere. Strategien blev lanceret sidste år og indebar blandt andet en højere grad af internationalisering og kommerciel vækst.

- Tim har en unik indsigt i markedet for fødevarer og har senest fået en erfaring fra foodservicesektoren, som bliver et kæmpe plus for os. Vi skal stå endnu stærkere kommercielt, og der har jeg vurderet, at vi har brug for en handlekraftig leder udefra. Tim kommer med en flot track record og et skarpt strategisk udsyn, og jeg glæder mig til samarbejdet, siger Jais Valeur, Group CEO i Danish Crown.

Ansættelsen af Tim Ørting Jørgensen medfører samtidig en ændring i ledelsen af Business Unit Danish Crown, der har en omsætning på 35 milliarder kroner og 12.000 ansatte.

Tim Ørting Jørgensen får det overordnede ledelsesansvar samt ansvaret for Commercial, der er en ud af tre enheder i Business Unit Danish Crown. Søren F. Eriksen vil fortsat have ansvaret for Operations, og Charlotte Wandorf fortsætter i spidsen for Categories. De får begge reference til Tim Ørting Jørgensen, mens den nuværende Executive Vice President Kasper Lenbroch, forlader Danish Crown.

Femdoblede omsætning

Tim Ørting Jørgensen, har haft store dele af sin karriere i Arla Foods med udstationeringer i Saudi-Arabien, Brasilien og Tyskland. Som øverst ansvarlig for Arlas europæiske forretning fik han femdoblet omsætningen over tre år. I 2016 fik han fire år til at fordoble omsætningen i den internationale forretning, en målsætning han nåede, inden han forlod Arla til fordel for Sysco International i 2020.

- Jeg ser frem til at arbejde med Feeding the Future-strategien. Det er en spændende opgave, som jeg glæder mig til at løse med mine nye kolleger. Min passion ligger i at arbejde med en stærk værdikæde fra jord og til bord, og det har Danish Crown i den grad med sine rødder i dansk landbrug, siger Tim Ørting Jørgensen.

Tim Ørting Jørgensen er uddannet fra CBS i 1991. Han var direktør for Arla Danmark fra 2002-2007, fra 2007-2012 var han chef for den internationale forretning i Arla og blev samtidig medlem af koncerndirektionen. Fra 2012 til 2016 var han ansvarlig for den europæiske forretning med base i Tyskland og endelig fra 2016-2020 overtog han igen ansvaret for den internationale forretning. Han kommer til Danish Crown fra en stilling som EVP International President Foodservice Operation i den amerikanske virksomhed Sysco med base i London.

Tim Ørting Jørgensen er 57 år og har fire børn i alderen fra 19 til 28 år.

Læs også