Seges får ny klimachef

Seges Innovation har fundet afløseren for klimachef Hans Roust Thysen. Valget er faldet på Peter Langborg Wejse.

Peter Langborg Wejse bliver ny klimachef for Seges Innovation P/S. Han kommer fra en stilling som forskningschef hos Arla. Nu ser han frem til at arbejde på en ny måde med at skabe positive forandringer for både landbruget og planeten. Han tiltræder den 1. juni i år. 

Han har siden 2007 haft sit virke i forskellige nøgleroller hos en anden prominent aktør i fødevareklyngens virksomhedsfællesskab Agro Food Park, nemlig hos Arla Foods i selskabets innovationscenter. Før da var han konsulent i Teknologisk Institut.

Peter Langborg Wejses uddannelses- og forskningsmæssige ballast er også særdeles solid; Han er biolog og har en ph.d.grad i mikrobiologi og proteinkemi. Nu ønsker han at gøre en forskel i primærproduktionen.

- Jeg brænder simpelthen så meget for at komme til at arbejde med innovation i det danske landbrug. Det vil jeg gerne bruge mine kræfter på, fordi jeg synes det er så meningsfuldt. Det er jo det, vi alle skal leve af. Det, som producerer den mad, vi spiser. Desuden oplever jeg, at klimadebatten ofte foregår på et temmelig mangelfuldt informationsgrundlag, siger han i forbindelse med sin tiltrædelse og fortsætter:

. For mig repræsenterer Seges Innovation en meget konstruktiv tilgang til klimaudfordringerne via innovation, analyser, formidling og softwareudvikling. Med saglig indsigt og nyttige værktøjer kan vi flytte noget i udviklingen af fremtidens bæredygtige fødevarer, siger Peter Langborg Wejse.

Som leder af Center for Klima & Bæredygtighed i Seges Innovation får Peter Langborg Wejse ansvar for at sikre tværgående sammenhæng mellem den økonomiske, den miljømæssige, og den sociale bundlinje i bæredygtighedsregnskabet i dansk landbrug og fødevareerhverv.

Peter Langborg Wejse udfylder dermed tomrummet efter Hans Roust Thysen, der efter 19 år i virksomheden netop har forladt virksomheden til fordel for en stilling som klimachef og chef for afdelingen for Klima & Energi i Landbrug & Fødevarer. 


 

Læs også