L&F hyrer eks-politiker

Den tidligere formand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, får nyt arbejde som rådgiver i Landbrug & Fødevarer.

Den. 2. oktober tiltræder Isabella Arendt, der tidligere har været formand for Kristendemokraterne, som senior public affairs-rådgiver i Landbrug & Fødevarer. Det oplyser L&F i en pressemeddelelse.

Hun kommer fra en stilling som public affairs-manager i Szpirt & Co og har tidligere været landsformand for Kristendemokraterne.

Og spørger man Peter Ahrenfeldt Schrøder, afdelingsleder for public affairs i Landbrug & Fødevarer, glæder han sig over det kommende samarbejde:

- Jeg er rigtig glad for at byde Isabella velkommen på holdet. Isabella har flere års konkret erfaring med dansk politik, tårnhøj faglighed og appetit på at gøre en forskel for landbruget, fødevarevirksomhederne og deres rolle i den grønne omstilling. Der er lagt i kakkelovnen til en spændende og afgørende politisk sæson for vores erhverv, og her kommer Isabella til at spille en nøglerolle, siger han.

Skal have jord på fingrene

Isabella Arendt glæder sig til at arbejde for landbruget og fødevaresektoren.

- Den grønne omstilling er et helt afgørende politisk emne, som kun bliver vigtigere med tiden. Dansk landbrug er langt fremme allerede og er en afgørende nøgle i omstillingen, når vi skal sikre en bæredygtig produktion af sunde fødevarer i Danmark og resten af verden. Jeg glæder mig derfor til et arbejde hos Landbrug & Fødevarer, hvor jeg bogstaveligt talt skal have jord på fingrene og være med til at sikre virkelige, grønne resultater, der både kan smages, lugtes og mærkes, siger hun.

Plantekost og vild natur

Ved valget til Folketinget i 2022 stillede Isabella Arendt op for de Konservative, hvor hun fik 2.186 personlige stemmer, men det var ikke nok til at blive valgt ind. Det ene mandat i Østjyllands Storkreds gik således til Mona Juul, der fik 3.695 personlige stemmer.

I Arendts valgkamp slog hun sig op på et stærkt grønt engagement, med fokus på at få gennemført den grønne omstilling.

- Landbruget er en del af vores kultur – og vores fremtid. Det kræver en grøn omstilling af landbrugt, så vi udvikler os i retningen af mere plantebaseret kost, lavere udledninger fra produktionen og mere vild natur på vores arealer.

- Alt dette skal ske i samarbejde med landmænd og -kvinder, som er dem, der kender vores jord allerbedst, stod der blandt andet at læse i hendes valgkampagnemateriale.

Isabella Arendt gjorde sig også til talsmand for at få mere vild natur i Danmark.

- Vi har brug for dyr og insekter. Som mennesker har vi ansvaret for at sikre plads til naturens mangfoldighed. Derfor skal naturen have mere plads til at udfolde sig vildt og uden hegn, produktion og menneskers indblanding. Det gælder både på land, til vand og i luften, lød det i materialet.

- Der skal være en samlet naturzonelovgivning og stramme sanktioner for at bryde med den. Derudover skal det gøres attraktivt for også private, fx fonde, at bidrage til naturbeskyttelse, fremgik det af Isabella Arendts valghjemmeside.

Læs også