30-50 øres-stigninger på oksekød

Markedet for okse- og kalvekød har fortsat flotte betingelser med en god balance i afsætningen. Derfor sætter Himmerlandskød nu noteringen op med 30-50 øre pr. kg for kategorierne stude, kvier og køer under 42 måneder samt for køer over 42 måneder.

- På hjemmemarkedet er der et pænt aftræk på hakket oksekød til detailhandlen med betydelige kampagneordrer for årstiden. De grillegnede udskæringer som eksempelvis ribeyes, cuvetter og fileter er ligeledes eftertragtede, godt hjulpet på vej af det varmere vejr.

- Som nævnt de foregående uger er genåbningen af restauranter og caféer positivt for især de dyrere rygstykker, alt imens den resterende del af Foodservice med større selskaber lader vente på sig, skriver Himmerlandskød i en kommentar, og tilføjer:

- Eksporten til Sydeuropa forløber uforandret og holder niveauet med gode ordrer på bagfjerdinger og rygprodukter.

Spændingen stiger på sojaskrå-markedet

Det er endnu uafklaret, hvilken vej det går med sojaskråen, vurderer AgroMarkets i en kommentar i et nyhedsbrev.

- Etablering af soja i USA går bedre end forventet, men vi anbefaler fortsat, at du holder priserne varme hos foderstoffen, skriver AgroMarkets, og tilføjer senere i kommentaren:

- Vi ser vejrmarkedet have overordentlig stor indflydelse på, hvilken retning sojaen tager i øjeblikket.

- Alles øjne er rettet mod de nysåede sojabønner i USA, hvor meldinger om afgrødens tilstand er positive. Hele 84 procent af sojabønnerne er nu i jorden, og det er langt mere end både i 2019 og 2020.

Læs også