Tysk svinenotering stiger

Den tyske slagtesvinenotering er steget med 3 cent til 1,23 euro pr. kg (9,16 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Presset på det tyske slagtesvinemarked aftager fortsat. Ifølge den tyske producentforening ISN er udbudspuklen stort set afviklet, og slagteklare grise kan nu afsættes uden større problemer. Ifølge forlydender har nogle tyske slagterier endda slagtekapaciteter i de kommende dage, som ikke endnu er fyldte. På den anden side resulterer udviklingen af Corona-situationen imidlertid i større usikkerhed på det tyske marked, skriver Danske Svineproducenter, og fortsætter:

- Det er lidt tankevækkende, at de tyske slagterier var i stand til at afvikle udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked, selvom slagteaktiviteterne kun er udvidet lidt på det seneste. Det tyder på, at den tyske griseproduktion er faldende og at tyske slagterier vil komme til at mangle grise i fremtiden, hvis der ikke er indskrænkninger i slagteaktiviteterne grundet Corona eller manglende personale.

 

AgroMarkets: Køb rapsskrå og -kager nu

AgroMarkets anbefalede i går købere af rapsskrå og -kager at dække sig 100 procent af til august 2022.

- Priserne er ikke så lave, som vi havde håbet på, men der er enkelte restpartier til lavere priser, så spørg bredt, lyder det fra AgroMarkets.

Handelsrådgivningsselskabet kan ikke anbefale, at man køber non-GMO soja, medmindre man er tvunget til at have det med i foderblandingen.

- Prisen er simpelthen ikke rentabel i forhold til rapsskrå og -kager. Er du tvunget til at købe nu, skal du spørge bredt i markedet, skriver AgroMarkets på sin hjemmeside.

 

Læs også