Tysk notering for slagtesvin er uændret

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,23 euro pr. kg (9,16 kroner). Det meddeler Danske Svineproducenter.

- Udbuddet på det tyske slagtesvinemarked er ikke særlig stort, mens slagterierne slagter på forholdsvis højt niveau. Tyske omsættere beretter, at markedet stort set er i balance. Ikke desto mindre holdt nogle af de store tyske slagterier fast i deres huspriser for grise uden kontrakt på 1,20 euro, mens de fleste af de mindre og mellemstore tyske slagterier betalte den officielle notering på 1,23 euro, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Slagteriet Tönnies henviser til den stabile prisudvikling på kødmarkedet. Prisen for hele slagtekroppen var stabil i den seneste slagteuge. Ifølge Tönnies er der p.t. stor usikkerhed blandt deres kunder med hensyn til udviklingen af corona-pandemien og julehandelen lever heller ikke op til virksomhedens forventninger. Derfor synes slagteriet ikke, at det var rimeligt, at omsætterorganisationen VEZG hævede den tyske slagtesvinenotering i sidste uge.

VEZG holder imidlertid fast i den nuværende tyske slagtesvinenotering på 1,23 euro pr. kg.

Producentpriserne stiger fortsat voldsomt

De danske producentpriser for varer er steget med hele 29,1 procent i november i forhold til året før. Det oplyser Nykredit.

- Stigningen i producentprisindekset er 6,7 procentpoint større end i sidste måned. Det viser netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik, skriver Nykredit, der tilføjer, at de ekstraordinært høje stigninger i høj grad afspejler de galoperende energipriser, der efter moderate fald fra toppen i oktober, igen er stigende. Dertil kommer de massive udfordringer med materialemangel og skyhøje fragtrater, der også er med til at presse producentpriserne i vejret.

- Erfaringsmæssigt tager det et helt år før stigningerne i producentpriserne slår fuldt igennem på forbrugerpriserne og dermed inflationen. Men fordi stigninger er så massive, kan det muligvis gå lidt hurtigere i denne omgang, skriver Nykredit, der dog tror, at bidraget til inflationen formentlig vil være »meget begrænset«.

I november landede den danske inflation på hele 3,4 procent – det højeste niveau siden 2008.

Læs også