Der bliver ikke overproduceret økologiske æg i EU. Til gengæld kommer branchen dog til at blive voldsomt presset af stigende foderpriser.

Det vurderer Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef i branchesekretariatet Danske Æg over for Landbrugsavisen.dk. 

Han mener, at Lars Bredahl, formand for Æg- og Fjerkræudvalget i Økologisk Landsforening, overdriver de aktuelle problemer i den økologiske æg-sektor. Til gengæld peger sektorchefen på, at de æg-producenter, som er trængt her og nu, er de producenter, som i efteråret traf det uheldige valgt at købe foder på korte kotnrakter i stedet for lange.

Selvom der ifølge Jørgen Nyberg Larsen er mangel på æg i EU, har det ikke givet udslag i prisstigninger til producenterne endnu.

- Den store udfordring er, at pakkeriernes årskontrakter med supermarkederne typisk indgås efter høst. Når man har lavet de kontrakter, er det svært at få dem ændret i utide, siger Jørgen Nyberg Larsen til Landbrugsavisen.